Privacyverklaring Website PKN DamwâldHoe wij zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens
1       Cookies en statistische gegevens van bezoekers

De website pkndamwald.nl maakt gebruik van een cookies voor het opslaan van instellingen en functionele opties die noodzakelijk zijn voor het gebruik van de website. Deze gegevens worden niet met de website of organisatie gedeeld maar zijn enkel noodzakelijk om de website te laten functioneren. Het uitschakelen van deze cookies daarom ook niet mogelijk.

Voor statistische analyse van de website wordt gebruik gemaakt van Google Analytics. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Googlediensten. Wij hebben een privacyverklaring met Google getekend voor verwerken van onze statistieken.

De informatie die Google verzameld wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Doordat wij geen persoon gegevens delen met Google kunnen wij geen analyses uitvoeren op basis van uw kenmerken en andere informatie bekend bij Google. Doordat wij geen IP-adressen opslaan is het ook niet mogelijk om exacte locatie data te analyseren waar vandaan u de website bezoekt. U hoeft hierdoor ook geen toestemming te geven voor het plaatsen van deze cookies omdat ze geen persoonsgegevens delen of opslaan.

 

2       Bezoekers met een mijn-kerk account.

Gemeente leden van onze kerk kunnen gebruik maken van het Mijn-kerk account om toegang te krijgen tot de beveiligde omgeving “Mijn-kerk” (vanaf nu genoemd: mijn-kerk) van de website pkndawmald.nl. De beveiligde omgeving biedt toegang tot specifieke informatie voor leden die niet geschikt is voor het delen met de gehele buitenwereld. Doordat alleen geautoriseerde leden toegang hebben tot “mijn-kerk” is deze omgeving geschikt voor het delen van persoonlijke en kerkelijke informatie.

Mijn-kerk is onderdeel van de website pkndamwald.nl. De website is eigendom van de gereformeerde en hervormde gemeente van Damwâld (hierna genoemd: kerkgemeenschappen):

Gereformeerde PKN Kerk te Damwald
Foarwei 48
9104 BX Damwald

Hervormde Gemeente van Akkerwoude – Murmerwoude c.a.
Hearewei 1
9104 CR Damwâld

Het beheer van de website wordt uitgevoerd door het redactieteam (hierna genoemd: redactie), deze bestaat uit enkele leden van beide kerkgemeenschappen.

Het technisch beheer, hosting en dataopslag van zowel de website als mijn-kerk is uitbesteed aan Krekt Webdesign, geregistreerd bij de Kamer van koophandel onder de volgende gegevens:

Krekt Webdesign
Henry Wiersma
KVK  nummer: 59603747
Camstrastrjitte 54
9104HC Damwald

 2.1       Persoonlijke gegevens gekoppeld aan mijn-kerk accounts

Om gebruik te kunnen maken van mijn-kerk zijn een aantal persoonlijke gegevens nodig, deze gegevens worden opgeslagen in het beheersysteem van de website. De gegevens worden enkel gebruikt om leden toegang te geven tot de omgeving.

Mijn-kerk is onderdeel van de website pkndamwald.nl, omdat het beheer van de website is uitbesteed Krekt Webdesign, zijn zij verantwoordelijk voor de opslag en verwerking van uw gegevens. Krekt Webdesign zorgt ervoor dat de omgeving goed functioneert en zorgt dat alles voldoet aan de huidige regelgeving met betrekking tot de privacy van de gebruikers. Door deze keuze zijn de beide kerkgenootschappen niet direct verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die opgeslagen op mijn-kerk. Bij het aanmaken geeft u toestemming voor het opslaan van uw gegevens door Krekt Webdesign zodat zij u toegang kunnen verlenen tot mijn-kerk.

Wanneer er vragen, opmerkingen of klachten zijn over de persoonsgegevens die opgeslagen zijn kan direct contact opgenomen worden met Krekt Webdesign per mail: hallo@krekt.frl of per post. Zie hiervoor de bovenstaande contact gegevens.

2.2       Doel opslaan persoonsgegevens mijn-kerk account

Het opslaan voor de persoonsgegevens voor het mijn-kerk account is noodzakelijk om u toegang te geven tot de beveiligde omgeving. Uw adresgegevens worden gebruikt om te verifiëren of u lid bent van een van de kerkgemeenschappen. Bij uitschrijving of overlijden worden de gegevens ook gebruikt om het account te kunnen blokkeren.

Daarnaast worden de bekende gegevens gebruikt voor het automatisch invullen van velden van contact of aanmeldingsformulieren. Wanneer u zich bijvoorbeeld wilt aanmelden voor een activiteit kunt u inloggen zodat u niet al uw contactgegevens handmatig hoeft in te vullen. Uiteraard kunt u de gegevens in de formulieren altijd aanpassen voordat deze verzonden wordt.

2.3       Welke gegevens worden opgeslagen voor mijn-kerk?

Onderstaande gegevens worden opgeslagen en gekoppeld aan uw mijn-kerk account

Gebruikersnaam
Een door uw zelfgekozen naam die gebruikt wordt voor het inloggen op mijn-kerk. Na registratie is het niet meer mogelijk om deze naam aan te passen

Voor-, achternaam & schermnaam
Uw naam wordt gebruikt in de aanhef op de website en in eventueel email contact.  Wij vinden het fijn om u bij naam te noemen.

E-mailadres
Uw email adres wordt gebruikt om in te loggen, voor account herstel en voor het ontvangen van belangrijke informatie over uw mijn-kerk account.

Straatnaam, huisnummer, postcode & woonplaats
Uw adresgegevens worden gebruikt bij aanmelding, verificatie en blokkering van uw account.

Wachtwoord
Het wachtwoord wordt gebruikt zodat u kunt inloggen op de website. Het wachtwoord wordt encrypt opgeslagen en is voor niemand inzichtelijk omdat deze op een niet gedecrypt kan worden.

2.4       Wordt mijn religieuze achtergrond opgeslagen?

De religieuze achtergrond van personen wordt gezien als een bijzondere en zeer gevoelige persoonsgegeven. Wij slaan geen religieuze gegevens of achtergrond op in mijn-kerk. Om toegang te krijgen tot mijn-kerk dient u ingeschreven te staan bij een van de twee bovengenoemde kerkgemeenschappen. Het inschrijven bij de kerkgemeenschap betekend niet direct dat u gelovig bent. De lijst met gebruikers van mijn-kerk kan dus niet gezien worden als lijst met gelovigen, er kan enkel gezegd worden dat ze aangesloten zijn bij de gemeenschap.

2.5       Verificatie van het account

Om toegang te krijgen tot mijn-kerk dient u lid te zijn van een van de beide genoemde kerkgemeenschappen. Uw adresgegevens zullen gebruikt worden om het lidmaatschap te verifiëren bij de kerkelijke administratie zodat uw account geactiveerd kan worden. Na opzegging van uw lidmaatschap of bij overlijden zal uw account verwijderd worden (zie sectie 4). Niet leden kunnen enkel toegang krijgen tot mijn-kerk na schriftelijk toestemming van de kerkenraad.

2.6       Hoe worden de gegevens opgeslagen?

Alle gegevens worden opgeslagen in uw mijn-kerk account. De accounts zijn opgeslagen in de WordPress omgeving van de website. De website wordt beheerd en gehost op de VPS van Krekt Webdesign. Krekt Webdesign zorgt voor een veilige omgeving voor de website en beheren de gegevens die hierin worden opgeslagen.

Krekt Webdesign maakt gebruikt van een VPS van TransIp B.V. De servers worden beheerd door TransIp en staan gevestigd in Nederland. Krekt Webdesign heeft een privacy overeenkomst gesloten met TransIp omtrent het beheer van de VPS. Alle gegevens worden versleuteld verstuurd door middel van een HTTPS SSL verbinding.

2.7       Wie heeft toegang tot de gegevens?

Alle gegevens staan opgeslagen in de beheers omgeving van de website. Een selecte groep gebruikers hebben toegang tot deze omgeving voor het uitvoeren van hun taak.

De website wordt beheerd door het reactie team die bestaat uit leden van de kerkgemeenschappen. Alle redactieleden hebben een overeenkomst getekend waarin de privacy van de gebruikers wordt beschermd. Alle redactie leden hebben toegang tot de lijst met gebruikers, maar mogen deze alleen inzien en gebruiken indien dit vereist is voor de actie die uitgevoerd moet worden, zoals de verificatie van de accounts of voor het account herstel.

Medewerkers van Krekt Webdesign hebben toegang tot de website en de gegevens omdat dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van beheer van de website en de server. Zij mogen de persoonsgegevens niet inzien of gebruikten tenzij dit noodzakelijk is voor de handeling die uitgevoerd moet worden.

De lijst met gebruikers kan door Krekt Webdesign of de redactie gedeeld worden met de kerkenraden of administratie van beide kerkgemeenschappen om welke reden dan ook. Andere commissies, buiten de kerkenraad, administratie en websitereactie hebben geen toegang tot lijst met gebruikers.

Krekt Webdesign deelt of verkoopt de gegevens nooit met derde partijen tenzij ze hier gerechtelijk tot verplicht worden.

2.8       Hoelang worden de gegevens opgeslagen?

Uw account is actief zolang u lid bent van de kerkgemeenschap tenzij u het account eerder verwijderd. Wanneer u zich uitschrijft bij de kerkgemeenschap of wanneer u komt te overlijden wordt dit doorgegeven door de administratie van de kerk, uw account wordt vanaf dan geblokkeerd. Geblokkeerde accounts worden op de eerste dag van elke maand verwijderd.

Niet geactiveerde accounts worden 4 weken na aanmaak verwijderd. De termijn van 4 weken kan met maximaal 1 termijn van 4 weken verlengd worden wanneer dit noodzakelijk is voor de verificatie.

2.9       Rechten van de accounteigenaar

Als account eigenaar heeft u altijd het recht om alle gegevens in te zien die over u zijn opgeslagen. Dit kunt u gemakkelijk via uw profiel op de website, https://www.pkndamwald.nl/mijn-kerk/je-profiel/, deze pagina geeft mogelijkheid om al uw gegevens aan te passen. Het is echter niet mogelijk om uw gebruikersnaam aan te passen omdat deze uniek is voor uw account op de website. U kunt altijd contact opnemen met Krekt Webdesign om wijzigingen door te geven indien u deze niet kunt/ wilt aanpassen via uw profiel pagina. U kunt bij Krekt Webdesign ook uw gegevens opvragen ter inzage of om deze door te geven aan een andere organisatie. Binnen 14 dagen na ontvangst van de aanvraag ontvangt u een csv document met alle gegevens die bij ons over u bekend zijn.

U hebt te allen tijde het recht om uw gegevens te laten wissen en uw account te verwijderen, neem hiervoor ook contact op met Krekt Webdesign, vermeld hierbij uw gebruikersnaam, email adres en adresgegevens. Na verificatie per email zullen wij uw account en alle opgeslagen gegevens verwijderen.

2.10   Toestemming voor opslaan gegevens

Bij het aanmaken van uw account (of bij akkoord gaan van de privacy informatie wanneer u uw account had aangemaakt voor 20 mei 2018) geeft u toestemming voor het opslaan van uw gegevens bij uw mijn-kerk account. Het is mogelijk om deze toestemming op een later moment weer in te trekken via uw profiel pagina op mijn-kerk (https://www.pkndamwald.nl/mijn-kerk/je-profiel/). Het is dan echter niet meer mogelijk om uw account te gebruiken. De toestemming is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van alle functies van mijn-kerk.

2.11   Geautomatiseerde beslissingen op basis van uw gegevens

De gegevens worden niet gebuikt om geautomatiseerde beslissingen te maken door welke vorm van robots, kunstmatige intelligentie, code of wat dan ook. De enigste geautomatiseerde methode is de controle of uw gebruikersnaam/ email en wachtwoord overeenkomen met uw account opgeslagen in de database.

2.12   Wat gebeurt en bij een datalek?

Krekt Webdesign heeft een protocol voor het omgaan met data lekken van data die opgeslagen is op hun server. Indien nodig zal de data lek gemeld worden bij Autoriteit persoonsgegevens. Heeft u een vermoeden dat de een datalek aanwezig is? Neem dan z.s.m. contact op met Krekt Webdesign.

 

3       Contact- en opgaveformulieren op de website

Op de website worden een aantal formulieren gebruikt, bijvoorbeeld voor het opnemen van contact met het redactieteam of voor het opgeven voor een activiteit. De gegevens uit het contactformulier worden per email opgestuurd naar de desbetreffende persoon die verantwoordelijk is voor de opgave van het activiteit. Het centrale contactformulier op de contactpagina wordt verstuurd naar het redactieteam.

Alleen de gegevens die u invult worden per email verstuurd. De velden kunnen wijzigen afhankelijk van wat vereist is voor de activiteit. De gegevens worden enkel gebruikt voor communicatie voor het activiteit en de gegevens zullen tot maximaal 4 weken na de activiteit bewaard worden. De gegevens worden niet opgeslagen op de website of op de server, ze worden enkel verzonden naar een mailadres die verschillend is per activiteit.

Mocht u de ingevulde gegevens na het versturen willen inzien, wijzigen of verwijderen? U kunt altijd contact opgenomen met de contactpersoon van de activiteit of met Krekt Webdesign. De gegevens ontvangen om door te geven aan een andere organisatie is niet mogelijk omdat de gegevens niet op de server worden opgeslagen.

3.1       Contactformulier

Op de contactpagina van de website is een contactformulier aanwezig. Het formulier bevat een invulveld voor naam, email, onderwerp en bericht. De gegevens worden net als de andere formulieren verstuurd naar een email adres, in dit geval redactie@pkndamwald.nl en worden niet opgeslagen op de website. De gegevens worden binnen 4 weken na de reactie verwijderd. Voor de rest gelden dezelfde rechten als voor elk ander formulier zoals beschreven hierboven.

 

4       Ik heb een klacht

Wanneer u vindt dat wij onrechtmatig omgaan met uw persoonsgegevens dan kunt hiervoor contact opnemen met Krekt Webdesign, gezamenlijk zal er dan zo snel mogelijk een passende oplossing gezocht worden. Daarnaast heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit persoonsgegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/). Zij kunnen u begeleiden bij klacht en een onderzoek uitvoeren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten