Zingend naar de Zondag met de Verenigde Veluwse Koren

Gepubliceerd op: dinsdag 5 september

Op zaterdagavond 21 oktober komen op veler en op eigen verzoek de Verenigde Veluwse Koren met ruim 100 leden opnieuw naar Damwâld om mee te werken aan Zingend naar de zondag in de Gereformeerde Kerk aan de Foarwei 48.
De Verenigde Veluwse Koren, opgericht in 1965, zijn een samenvoeging van 4 zelfstandige koren van de Veluwe te weten Crescendo uit Hulshorst, Euödia uit Hierden, Hervormd kerkkoor uit Ermelo en de Lofstem uit Putten.
Het koor treedt op in de traditionele Veluwse klederdracht en brengt graag het eenvoudige geestelijke lied ten gehore. De liederen worden vaak bewerkt door de gepassioneerde en inspirerende dirigent Leander van der Steen uit Ede. Achter het orgel neemt plaats de vaste organist Bert Elbertsen, ook uit Ede.

Zowel dirigent als organist zijn geen onbekenden meer in de muziekwereld en zij hebben hun sporen reeds verdiend in binnen- en buitenland. Ook het koor geniet al vele jaren landelijke bekendheid door de vele concerten, radio- en tv-uitzendingen en de talrijke LP’s en CD’s die zij maakte.

Natuurlijk is er deze avond veel samenzang van bekende liederen uit o.a. Johannes de Heer en de Evangelische Liedbundel. De presentatie is in vertrouwde handen van Ton van der Wekken uit Dokkum, predikant van de Christelijk Gereformeerde Kerk aldaar.

We nodigen u allen graag uit om (opnieuw) te genieten en mee te doen. Mee door uw aanwezigheid belooft het weer een fantastische avond te worden. De toegang is zoals altijd gratis en de aanvang is om 19.30 uur. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Vervoer Wilt u graag aanwezig zijn maar kunt u er niet komen, dan haalt de organisatie u graag op rond 18.45 uur en brengt u weer thuis. U kunt hiervoor contact opnemen met Koop Schaafsma via 0613765741 of email: koopschaafsma@hotmail.nl.

Woont u in Ny Tjaerda, dan ontvangt u weer een briefje in de bus om u voor vervoer op te geven, in te leveren bij het winkeltje.

Iedereen die vervoerd wordt krijgt een gereserveerde plek vooraan in de kerk.