De Bijbel op je telefoon    

De Bijbel kent vele verschijningsvormen. De nieuwste is de Bijbel als app op je telefoon. Het is een app van het Nederlands Bijbelgenootschap en is vrij te downloaden via Google Play store (android) of de App store (Apple) . Je kunt de Bijbel in verschillende vertalingen lezen, en daar ook tussen switchen, net waar je het voor wilt gebruiken. De Bijbelvertalingen kun je per stuk downloaden, zodat de Bijbel ook offline te lezen is.

Naast de Bijbelboeken biedt de app ook leesplannen voor wie wat extra hulp of uitleg wil. Zo is/was er een leesplan voor de 40-dagen tijd, een Bijbel-leesrooster met iedere dag een passage uit de Bijbel met toelichting, een vakantie-leesrooster en meer.

Het leuke vind ik, dat je met zo’n leesplan (waar je je met een druk op de knop voor kunt aanmelden en ook weer afmelden) standaard een melding krijgt om de Bijbel te lezen. En automatisch lees je dan toch vaak door en ben je zo dagelijks even (extra) bezig met je geloof. Heel laagdrempelig en overal te gebruiken. Probeer het maar!

Openlucht dienst (On)rust

Zondag 2 juni  is iedereen van harte welkom bij de jaarlijkse openluchtdienst, welke dit jaar wordt gehouden op het parkeerterrein van het gemeentehuis aan de kant van de hoofdingang.  In deze dienst gaat de band Lifenote voor, en het thema is (On)rust.

De dienst begint om 9.30 uur.

Neemt u een eigen stoel mee! Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar De Ontmoeting.
Iedereen – jong en oud, of je nou vaak in de kerk komt of (bijna) nooit – is van harte welkom!

Tot ziens op 2 juni! Hartelijke groet van de openluchtdienstcommissie

 

 

Terug in de Tijd.

Zaterdag 11 mei organiseerden “De Omtinkers” van wijk 2 een wijkmiddag met als thema “Terug in de Tijd”.  Tegenwoordig is het altijd druk, druk, druk. Tijd om eens te “onthaasten”. Wat is het dan geweldig om naar vroeger terug te gaan.

Om 2 uur was er een welkom bij de familie Wiersma, waar men terug ging in de tijd. Kleding en hoedjes werden uitgekozen en onder het genot van een kopje thee met grootmoeders koekjes kwam de zweer erin. Na het welkomswoord door Klaasje begon de wandeling naar de “Benedictus kerk”. Een muzikaal onthaal met orgelspel, onder leiding van Foeke, zocht men een plekje in de kerkbanken. Vroeger werd op hele noten gezongen, psalm 42 “Evenals een moede hinde” moest dan ook zo zijn. De heer Veenstra vertelde op indrukwekkende wijze over de geschiedenis van deze kerk en de vertaling van het gezongen psalm in de verschillende oude bijbels. Na het zingen van Johannes de Heer 657 “Ik wil zingen van mijn Heiland” volgde een rondleiding rondom de buitenzijde van het kerkgebouw. In het “Irene gebouw” stond de koffie klaar met een ouderwets stuks “ald wijf” koek. Onder het genot van de koffie werd de opgedane kennis getest middels het spel Hoedje op, Hoedje af.  Een zeer geslaagde en gezellige middag.

De Omtinkers.

Terugblik Kampweekend 2019
Koren-battle World Servants Damwoude

Zaterdagavond 11 mei wordt er een Koren Battle georganiseerd in de VBG Bethel in Drachten. Het programma begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Tijdens deze avond zullen de koren: Joy For People, The Lighting Stars en All For One tegen elkaar strijden. Kaartjes kosten €10,- en voor kinderen tot 12 jaar kosten deze €1,- Kaartjes voor deze avond zijn te bestellen via geef.ws/koren of stuur ons een mailtje mail@wsdamwoude.nl. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar World Servants  Damwoude.

Inloopochtend It Trefpunt 9 mei

Eén keer in de 14 dagen, op donderdagochtend, is er Inloop vanaf 9.30 uur. In het voorjaar van 2016 zijn wij hiermee gestart en het is een groot succes. Iedereen, oud of jong en kerkelijk of niet, is van harte welkom. Er is gratis koffie/thee/fris en u kunt de krant lezen, spelletjes doen of gezellig met elkaar praten. We hebben ook veel boeken en tijdschriften die u kunt meenemen. U mag ook eigen boeken inleveren. Regelmatig is er tijd voor het maken van (wens) kaarten of bloemstukjes of voor schilderen en kwissen. Kapotte (elektrische) spulletjes meenemen voor ons repaircafe mag, indien u geen financiële of andere mogelijkheden heeft om die te laten maken. Wij bieden hulp bij moeilijke (financiële) brieven en vervoer als u naar de Inloopochtenden wilt of ergens anders naar toe moet bijv. het ziekenhuis. Voorlichting, over Zorg en WMO, krijgt u van het Friese Land, Zorgcombinatie Interzorg of de Buurtzorg. Medewerksters van die organisaties zijn om beurten aanwezig. De eerstvolgende keer is 9 mei en u bent vanaf 09.30 uur welkom in de ontvangstruimte van De Ontmoeting aan de Foarwei 48 in Damwâld.
Heeft u vragen, wilt u ergens gebruik van maken: koopschaafsma@hotmail.nl tel. 613765741

Speciale ‘Memmedei’ … aangepaste gezinsdienst 12 mei

De laatste aangepaste gezinsdienst was in de Christelijk Gereformeerde Kerk in Broeksterwâld. Met dominee Arrie Mak en muziekgroep Gryn werd het echt een prachtige dienst. Het thema was “Je hoeft niet bang te zijn”. Mooi was ook de volle kerk en ook de bezoekers waren zeer enthousiast.

De eerstvolgende gezinsdienst is op 12 mei, om 14.00 uur in de Gereformeerde kerk De ontmoeting, Foarwei 48 in Damwâld. Aangepaste gezinsdiensten zijn eenvoudige diensten, die bovendien ook heel geschikt zijn voor jonge gezinnen met kinderen. Deze diensten zijn vooral gericht op de mensen van de aangepaste catechisaties in Damwâld en zij zullen uiteraard hun medewerking verlenen aan deze dienst. Gospelgroep Sign zorgt voor de muzikale begeleiding en dominee Boukes zal de dienst leiden. Het thema is “ Eva en Adam “. Eva was de eerste vrouw en mem. Dit thema was een voorstel van één van de catechisanten. Het lijkt een mooi thema voor deze Moederdag. Iedereen is van harte welkom bij deze dienst. Het wordt zeker weer een levendige dienst.

Bloemschikken tijdens de inloopochtend van It Trefpunt

Er bleek op 17 april bij de inloopochtend van It Trefpunt een behoorlijke belangstelling te zijn voor de workshop ‘bloemschikken’. De workshop werd verzorgd door de Klaasje Gros. Zij begeleidde vol enthousiasme de deelnemers bij het maken van een prachtig bloemstuk. De resultaten mochten er zijn! Veel deelnemers konden het zich vooraf niet voorstellen dat ze ooit zo’n mooi stuk konden maken. Maar aan het einde van de gezellige workshop gingen alle deelnemers trots en tevreden met een mooi bloemstuk naar huis. Op bijgaande foto’s de deelnemers in actie en met hun resultaten. En die mochten er zijn!

1 keer in de 14 dagen, op donderdagochtend, is er Inloop vanaf 09.30 uur. In het voorjaar van 2016 zijn wij hiermee gestart en het is een groot succes. Iedereen, oud of jong en kerkelijk of niet, is van harte welkom. Er is gratis koffie/thee/fris en u kunt de krant lezen, spelletjes doen of gezellig met elkaar praten. We hebben ook veel boeken en tijdschriften die u kunt meenemen. U mag ook eigen boeken inleveren. Regelmatig is er tijd voor het maken van (wens) kaarten of bloemstukjes of voor schilderen en kwissen. Kapotte (elektrische) spulletjes meenemen voor ons repaircafe mag, indien u geen financiële of andere mogelijkheden heeft om die te laten maken. Wij bieden hulp bij moeilijke (financiële) brieven en vervoer als u naar de Inloopochtenden wilt of ergens anders naar toe moet bijv. het ziekenhuis. Voorlichting, over Zorg en WMO, krijgt u van het Friese Land, Zorgcombinatie Interzorg of de Buurtzorg. Medewerksters van die organisaties zijn om beurten aanwezig.

Heeft u vragen, wilt u ergens gebruik van maken: koopschaafsma@hotmail.nl tel. 613765741

 

 

 

 

 

Ouderenmiddag … ook dit jaar weer heel gezellig !

Afgelopen woensdag 10 april organiseerden de gezamenlijke diaconieën weer de jaarlijkse roemruchte ouderenmiddag. Ook deze editie bleek weer een zeer geslaagde, gewaardeerde middag te zijn en bovendien viel er een uitstekende opkomst te noteren. Ds. S. Boukes verzorgde vanuit het Schriftgedeelte Lukas 23: 33 t/m 43 een boeiende, leerzame meditatie. Gastspreker was dit keer Ineke Baron. Ineke Baron is psychosociaal therapeut, ambassadeur van stichting Neemias, Hart voor gevangenen en sinds enkele jaren ook gevangenispastor in Veenhuizen. Ze vertelde enthousiast over haar werk als gevangenispastor. Sonja en Ale zorgden voor een heerlijke muzikale omlijsting en uiteraard konden de aanwezigen naar hartenlust meezingen op de toonklanken van de door Sonja bespeelde trekzak. Dat – zoals gewoonlijk – de diaconieën verder gezorgd hadden voor een smaakvol aperitief en een lekkere broodmaaltijd hoeft hier verder geen betoog. Al met al weer een gezellige en geslaagde middag!

 

 

.

Het einde van een tijdperk … de Hervormde vrouwenvereniging Tabitha stopt ermee

In de vroegere verzuilde samenleving was een (hervormde-) vrouwenvereniging niet alleen een belangrijk christelijk, maar zeer zeker ook een maatschappelijk/sociaal bindmiddel. Onze vrouwenvereniging Tabitha, die op 3 november 1932 werd opgericht, is ontegenzeggelijk van groot belang geweest voor de opbouw en ontwikkeling van onze kerkelijke gemeente. Het doel van Tabitha was niet voor niets het leggen en versterken van onderlinge banden en samen te streven naar verdieping van het geestelijk leven. Vele activiteiten, zoals de roemruchte bazar’s, werden ontplooid ter ondersteuning van het gemeenteleven en voor hen die dat behoefden. Er is in het verloop van de jaren uiteraard veel veranderd bij de vrouwenvereniging.  Vergrijzing en te weinig actieve leden noopten het bestuur tot jammerlijke opheffing. En dat kwam niet als een verrassing. “We hadden die laatste jaren geen instroom meer van nieuwe leden. En jaarlijks verouderde het ledenbestand. Met nog maar amper 16 zeer trouwe en actieve leden was er onvoldoende draagvlak om de vereniging in de benen te houden, zo vertelde Geke van Kammen, de presidente van Tabitha. Dat het doek valt, is erg jammer, zeker voor de leden waarvoor de bijeenkomsten echt ‘uitjes’ waren en deze als meerwaarde in hun leven ervaarden. Tabitha stond niet alleen midden in onze kerkelijke gemeente maar zeker ook in de maatschappij. Op 17 april 2019 kwam met een gezellige slotavond een einde aan het jarenlange bestaan van Tabitha. Als verrassing hield de Friese cabaretier en komiek Taeke van der Meer een zeer vermakelijk optreden. Uiteraard werd de presidente bedankt voor haar werkzaamheden in de afgelopen jaren, maar werden ook de leden geprezen voor hun trouwe inzet en opkomst. Ouderling-kerkrentmeester Eabele van der Schaaf bood namens de kerkenraad alle leden een presentje aan als symbolische dankzegging voor de bijdrage van alle Tabitha-leden in de loop der jaren. Als gemeente mogen we dankbaar zijn voor al die mooie jaren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten