Samen kerk, samen sterk! | Opwekking pinksterconferentie online!

Dit jaar geen groot festival op het Walibi terrein, geen 50.000 christenen bij elkaar, geen fysieke pinksterconferentie in Biddinghuizen… Maar, niet getreurd alles gaat door online! Diensten, seminars, kinderwerk, tienerzone, beleef het pinksterweekend van online samen, maar dan thuis! Het gene programma en de livestreams zijn te vinden op de website www.samenkerksamensterk.nl Geniet mee en vier Pinksteren samen!

#5. De Heilige Geest helpt ons vol te houden | Overdenking op weg naar Pinksteren

In de week voor Pinksteren staan wij elke dag even stil bij de Heilige Geest en Zijn rol in ons leven. Een korte overdenking aangevuld met muziek om samen stil te staan.

 

 

 

 

#5. De Heilige Geest helpt ons vol te houden

#4 De Heilige Geest: goed leven

#3 De Heilige Geest verbindt

#2 De Heilige Geest geeft ons een nieuwe kijk

 

#1 Dichterbij de Heilige Geest

Maak jij een kaartje of een tekening ?

We hebben de jeugd gevraagd om een kaartje of tekening te maken voor onze ouderen of zieken. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Er zijn al honderden kaarten en tekeningen de deur uit gegaan. Wij vinden het geweldig! We willen de jeugd bedanken voor hun inzet en hopen dat ze met ons door willen gaan, want de coronacrisis is helaas nog niet ten einde.  Kleur jij mee? Dan zorgen wij  ervoor dat de kleurplaat terecht komt bij de ouderen in onze gemeentes en verzorgingshuizen.

 

Livestream pkndamwald.nl

Zoals u ongetwijfeld heeft ervaren hebben de genomen maatregelen  een behoorlijke invloed op veel aspecten van ons leven. Zo ook op de beleving van de kerkdiensten op zondag. Ook de technische verzorging van de diensten heeft een flinke verandering doorgemaakt. Op een doorsnee zondag zit er één beameraar in de kerk. Dat is nu wel anders: er zijn minimaal vier personen aanwezig om de technische installatie draaiende te houden.
We nemen u even een paar weken mee terug. Op donderdag 12 maart werden alle bijeenkomsten van meer dan 100 personen verboden. Diezelfde avond zijn we in overleg gegaan over de invulling van de diensten. Er werd besloten dat we de diensten met beeld wilden gaan streamen. Zoals u weet kunt u de diensten volgen via de website van de kerk: www.pkndamwald.nl/live. Donderdagavond, vrijdag en de halve zaterdag waren we met een man of vijf in de kerk bezig met testen, zodat we de morgendienst op zondag via internet konden uitzenden. En het is gelukt!
Na die eerste dienst is er nog menig vrij uur besteed aan het doorvoeren van verbeteringen. We hebben de technische installatie verder uitgebreid, zodat we met meerdere camera’s kunnen opnemen. Daarnaast is er een mengtafel toegevoegd, zodat we het geluid zo optimaal mogelijk kunnen laten klinken. Het heeft veel tijd en inspanning gekost, maar we kunnen inmiddels zeggen dat we het goed onder de knie hebben. Op dit moment zijn we het team enigszins aan het uitbreiden, zodat we eventuele ziekte of andere afwezigheid kunnen opvangen. Door een mooie samenwerking tussen technici van zowel de Hervormde als de Gereformeerde gemeente, hopen we dat we op deze manier de komende diensten zo goed mogelijk bij u thuis kunnen brengen.
Vanuit verschillende hoeken van de gemeenten hebben we positieve berichten mogen ontvangen. Het is mooi dat we op deze manier de kerk bij u thuis kunnen brengen. We hopen dat we in betere tijden elkaar weer mogen ontmoeten in de kerkbanken.

Jeugdwerk

Vanwege het corona virus zijn alle jeugd bijeenkomsten afgelast, maar dat betekent niet dat er niks gebeurd is de afgelopen tijd. We hebben de jeugd gevraagd om een kaartje of tekening te maken voor onze ouderen of zieken. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Er zijn al meer als 270 kaarten en tekeningen de deur uit gegaan. Wij vinden het geweldig! We willen de jeugd bedanken voor hun inzet en hopen dat ze met ons door willen gaan. Ons plan is in elk geval om een tweede ronde te starten. Verder hebben we de jeugd met chocolade een hart onder de riem gestoken om te laten weten dat we aan hen denken in deze lastige tijd. Ook hebben gekeken of we een paaschallenge via de app konden organiseren. Hiervoor kregen we helaas niet voldoende deelnemers. We hebben toen de jeugd via de diverse app-groepen uitgedaagd 12 rebussen op te lossen. De oplossing was het verhaal van de kruisiging: Jezus wordt gearresteerd. De soldaten zijn gemeen tegen hem. Op zijn hoofd zetten ze een doornen kroon. Jezus moet zelf het zware kruis dragen. Ze gaan naar de heuvel Golgota. Wanneer ze er zijn wordt Jezus aan het kruis gehangen. De mensen worden stil en het land wordt donker. Jezus buigt zijn hoofd en sterft. Zijn lichaam wordt van het kruis gehaald. Dan brengen ze hem naar het graf. Er wordt een grote steen voor de ingang gerold. Iedereen gaat verdrietig naar huis. Degenen die het snelst de rebus hebben opgelost hebben inmiddels een attentie gekregen. Helaas is de corona crisis nog niet ten einde. Ons doel is om op een creatieve manier toch met elkaar kerk te zijn en we proberen ook de komende tijd manieren te bedenken waarop we dit samen met de jeugd kunnen doen. Mochten jullie daarvoor goede ideeën hebben? Laat het ons weten, dan kunnen we daar samen mee aan de slag!

Groeten van de jeugdouderlingen,

Ester Kooistra, Ester Folkertsma, Evert, Gerda, Leonie en Tineke.

#4 Jezus bidt voor zijn vijanden | overdenking voor in stille week voor pasen

Deze stille week lopen we samen richting Goede Vrijdag en Pasen. Elke avond zal er een film online komen. Een mini – viering waar Ds. Boukes en Robert om en om stil zullen staan bij iemand uit het verhaal. Een schriftlezing, een meditatie en wat mooie muziek om samen deze week te beleven. Als het niet in het kerkgebouw kan dan komen we naar u toe.

Vandaag deelt Boukes iets over het thema: Jezus bidt voor zijn vijanden

Video van gisteren

Video van dinsdag

Video van maandag

Robert’s Filmpjes | #4 Ik ben bij je

We kunnen allemaal wel wat bemoediging en inspiratie gebruiken. In deze tijd waar we elkaar even niet kunnen zien, niet kunnen aankijken of een dikke knuffel kunnen geven, is het toch belangrijk om met elkaar positief de goede kant op te kijken. Het is natuurlijk geweldig dat het ons lukt om elke zondag een kerkdienst online te krijgen. Maar normaal had je ook je gespreksgroep, je tienerclub, Bernetsjerke of pastorale ontmoeting waar je inspiratie uit haalt. Maar dat is er even niet. Daarom deze filmpjes. Woorden om je te inspireren. Om je te bemoedigen, als kind, als tiener, als ouder, als volwassene. Elke week zullen we sowieso één filmpje online zetten en we hopen dat deze 5 minuten even iets geeft wat je nodig hebt. Dat we in deze gekke tijd gewoon naar Jezus blijven kijken en met Hem in gesprek blijven. Ik hoop dat deze filmpjes daar iets bij helpen. 

Groetjes Robert

Ps. Wil je reageren op het filmpje of wil je even (pastoraal) kletsen, dan mag je mij natuurlijk appen. (06 52547926)

#3 De grote kleine beer (kids special)

#2 Kerk als gezin

 

#1 Stel mijn vertrouwen

Maak jij een kaartje of tekening voor ouderen en zieken!

Geweldig! Wat hebben we al veel kaarten en knutsels gekregen en bij langs mogen brengen, Al bijna 200!  Maar nog zijn er heel veel adressen waar we nog een kaartje willen brengen.

Helpen jullie mee?

Je mag jouw tekening, kaartje, knutselwerkje  inleveren bij:

 • De ontmoeting, Foarwei 48
 • It Skulplak, Buterblom 8
 • Leonie, Hearewei 16
 • Tineke, Hoeksterloane 28
 • Ester, Foarwei 20, Walterswald
 • Evert, Camstrastrijtte 16
Even een opkikker ! …

Muziek verbindt. In een tijd waarin het corona-virus ons sociale leven beperkt, is misschien de behoefte aan muziek groter dan normaal. Want muziek biedt hoop, troost, stelt je gerust en geeft energie. Ik kwam op het idee om in deze tijd iets bijzonders te doen, voor iedereen die het kan gebruiken.

Voor mij is het orgel onlosmakelijk verbonden aan mijn eigen leven. Ik ben een enorme liefhebber van muziek in het algemeen en het orgel als instrument in het bijzonder. Het orgel is een veelzijdig instrument, je kan er veel kanten mee op. Van kerkelijke muziek tot modern, van klassiek tot pop, alles is mogelijk.

Ik heb thuis de beschikking over een bijzonder orgel, waarmee ik gespeelde muziek kan opnemen in een goede geluidskwaliteit.  De komende weken kunt via de website en de livestream muziek horen wat ik thuis heb opgenomen. Juist nu je even niet naar de kerk kan, wil je toch het gevoel hebben dat je erbij bent. Omdat de kerk en de muziek verbindt.

Heeft u een verzoeknummer welke uw graag zou willen horen, stuur gerust een bericht via het contact-formulier op de website of naar het mailadres redactie@pkndamwald.nl.

Onderstaand drie prachtige nummers om te beluisteren:

Ivo van Hijum

‘Vaste Rots van mijn behoud koraal vers 1 en 2’.

Eigen bewerking op ‘Welk een vriend is onze Jezus’

‘De Heer is mijn herder’

 

Nog een tip … klik op onderstaande link en u kunt genieten van een uur video opnamen vanuit de Martinikerk te Bolsward. Ontspannende orgelmuziek in spannende tijden.

Martin Mans en Hugo van der Meij op Hinsz pijporgel en Allen Portrait Kerkorgel. Veel luister en kijkplezier.

https://www.youtube.com/channel/UCUWKGB7YgRgj4M9OcaR-_dA

Corona en onze kerkelijke activiteiten!

Gezien de maatregelen vanuit de overheid en het dringende advies van de PKN is zowel door Gereformeerd Damwâld als Hervormd Akkerwoude c.a. besloten om vanwege de uitbraak van het coronavirus in ieder geval tot zolang nodig een behoorlijke aanpassing te doen ten aanzien van de ‘normale’ kerkgang. In die periode zullen de kerkdiensten niet zoals gewoonlijk doorgang kunnen vinden. De middagdiensten komen in genoemde periode geheel te vervallen. Ook de KingKids, Bernetsjerke, Bijbelkringen, Inloopochtenden, zangevenementen en andere bijeenkomsten zijn bij deze voor de genoemde periode afgelast. Het ophalen van oud papier  eind maart 2020 door Hervormd Akkerwoude gaat wel door!

Vanaf 29 maart kunt u zondagsmorgen om half tien via de livestream op de hoofdpagina van deze website (gewoon even klikken op de (livestream-) banner op de hoofdpagina en de rest wijst zich vanzelf) een gezamenlijke dienst volgen en is de dienst ook te beluisteren via kabel Noord (1)956: De Ontmoeting Gereformeerd Damwâld.  Overigens kunt u doordeweeks de dienst van afgelopen zondag via dezelfde livestream nogmaals terugzien. Ook kunt u hieronder kunt komende zondag ook de bijbehorende liturgie downloaden.

Overzicht: 

 • Zondag 29 maart: 9.30 u – ds. G.J. Otter via de livestream op de hoofdpagina van deze website te volgen en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956: De Ontmoeting Gereformeerd Damwâld
 • Zondag 5 april: 9.30 u – ds. Boukes- via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Vrijdag 10 april  19.30 u –  ds. G.J. Otter – via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Zondag 12 april (1e Paasdag): 09.30 u  –  ds. S. Boukes en ds. Otter via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Zondag 19 april: 9.30 u – ds. G.J. Otter – via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Zondag 26 april: 9.30 u – ds. S. Boukes – via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Zondag 3 mei: 09.30 u  – ds. Otter – via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Zondag 10 mei: 09.30 u – ds. Boukes –  via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Zondag 17 mei: 09.30 u –  Robert Colijn –  via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Hemelvaartsdag donderdag 21 mei: 09.30 u – ds. Otter –  via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Zondag 24 mei: 09.30 u – ds. Boukes –  via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956
 • Eerste Pinksterdag Zondag 31 mei – ds. Otter en ds. Boukes –  via de livestream en ook te beluisteren via kabel Noord (1)956

N.B.  De viering van het Heilig Avondmaal op Witte donderdag 9 april komt te vervallen en ook de verkorte viering van het Heilig Avondmaal in Nij Tjaerda op Goede Vrijdag 10 april gaat niet door.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten